Rekonstrukce činžovního domu v Bubenči: kombinace secese s moderním pojetím

Sedm zrekonstruovaných podlaží a wellness zóna Srdce Prahy 6 je známou diplomatickou čtvrtí a její historie sahá do 19. století, kdy tu postupně vyrůstaly bytové domy s pozdně secesními prvky. Jeden z nich se v blízké době změní v prestižní bydlení. Projekt nazvaný Gotthard Yard zanechá dům v celé své kráse a fasáda projde pouze vnější úpravou, rozsáhla rekonstrukce vnitřních prostor dá vzniknout 25 bytům různých rozměrů. Přičemž největší mezonetový townhouse bude disponovat až 137 m².

Sedm zrekonstruovaných podlaží, společné prostory, wellness zóna a kompletní občanská vybavenost pražské Bubenče. To vše přinese Gotthard Yard. „Zadáním projektu bylo vytvořit moderní bydlení v tradičně koncipovaném objektu. Záměr, který byl navržený mezinárodním týmem uznávaných architektů, vše dokonale splňuje. Důraz je přitom kladen na vnitřní prostor. V návrhu je patrná velká provázanost s historickým řemeslným a architektonickým detailem, což doplňuje i náš cíl neměnit venkovní vzhled domu. Fasáda tak projde pouze nutnou obnovou,“ vysvětluje Tereza Kouklová, jednatelka společnosti Success IN Group, která celý projekt realizuje.

Nadčasové materiály i všudypřítomná zeleň

Ulice Č.S. Armády, kde se objekt nachází, je situována v klidné části Prahy 6 ve stávající činžovní zástavbě. V blízkosti se vyskytuje veškerá občanská vybavenost. Obchodní pasáže, věhlasné kavárny a restaurace, rozsáhle parky, mateřská a základní škola či kampus ČVUT.

Na výběr budou byty od 1kk s plochou 46 m² až po mezonety s rozměry 137 m2 a prostornou terasou. „Jedinečným prvkem jsou nově budované lofty a townhousy, jež jsou plnohodnotně provázané se všudypřítomnou zelení. Ta se výrazně vpisuje i do venkovní části, kde jsme vytvořili společenskou zahradu se střední i vysokou zelení. Naší snahou bylo propojit exteriérové momenty s tradiční typologií bydlení.“ doplňuje Martin Klejna z prestižního studia P6PA+Architects.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba