Interiérový design nového pražského hotelu je postaven na kontrastu barev

Jana Brožková, 26.6.2019
V barevném kontrastu vyniká modré čelo postele Hotel Urban Creme je nový pětihvězdičkový hotel v Praze 1, který vyrostl v jedné z proluk v ulici Na Poříčí. Moderní novostavba o osmi podlažích disponuje 99 pokoji a její součástí je také restaurace a posilovna. Samozřejmostí je podzemní parkoviště. Provoz byl zahájen loni v prosinci, takže hotel již absolvoval zatěžkávací zkoušku v podobě vánočních a silvestrovských pobytů. Od té doby si vysloužil vynikající hodnocení nejen za své umístění, ale především příjemnou atmosféru a nápaditý interiér. Za jeho kompletním návrhem stojí designéři ze studia Jestico + Whiles, kteří se již podíleli na konceptu hotelů Pure White a Red & Blue Design Hotel pro stejného majitele.

„Ústředním motivem celého interiéru jsou barevné kontrasty tmavě modrých a krémových ploch, které se vzájemně prolínají. Zvolené barvy symbolizují dva světy, uvnitř a vně hotelu, které na sebe vzájemně působí a ovlivňují se,“ komentuje Sean Clifton, ředitel pražského studia Jestico + Whiles.

Téma se propisuje i do designu lobby, které je řešeno jako velmi čistý jednoduchý prostor, fungující jako protipól k pulzující ulici Na Poříčí. Po vstupu z ulice působí na hotelové hosty jako klidná oáza. Výrazným materiálovým prvkem lobby jsou prosklené stěny a obklady, které jsou odkazem na dlouholetou tradici českého sklářství. Samotný recepční pult je z šedé stěrky v imitaci betonu, čímž zrcadlí charakter městského prostředí.

Ze světlé recepce vyjíždějí hosté ke svým pokojům černě pojatými výtahy. Mohou také vystoupat po modrém schodišti s industriálními prvky (např. černé ocelové trubky či pletivo sloužící jako bezpečnostní prvek mezi rameny schodiště), které tvoří další výrazný prvek budovy. Barevnost schodiště v porovnání s jemnými tóny v prostorách lobby i chodeb na jednotlivých podlažích znovu symbolizuje rozdíl mezi venkovním shonem a klidným hotelovým prostředím. Prolínání je zřejmé i z takových detailů jako je číslování podlaží.

Také interiér hotelových pokojů je řešen stejným principem. Přes modrý koridor hosté vstupují do světlého pokoje, kde v barevném kontrastu znovu vyniká modré čelo postele, které pokračuje do délek a stává se dominantou hlavní stěny. Součástí vstupního koridoru jsou ve většině případů i polootevřené koupelny, minibary či pracovní stoly – chytře řešené detaily, které snižují prostorové nároky samotných ložnic.

Zatímco některé pokoje mají výhled na město, ty s terasami jsou otevřeny do klidného vnitrobloku. V přízemí se hosté mohou ubytovat v atypických pokojích s příjemnou atmosférou, kterou spoluvytvářejí střešní světlíky a tapety s přírodními motivy. Jejich zvláštností jsou také velkoformátové obrazovky o úhlopříčce 62 palců; zatažením žaluzií rychle vznikne tzv. kinopokoj.

Každé ráno se v hotelu Urban Creme podává snídaně formou bufetu. Hotelová restaurace se specializuje na pokrmy italské kuchyně.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba