Houbové recepty: chlebová polévka s houbami a sýrem

Protože hub jsou teď plné lesy, konečně si můžeme připravovat houbová jídla, podle houbových receptů. Vyzkoušejte i ty méně tradiční, jako je recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem...

Recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem

Recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem Asiago stravecchio

Suroviny (pro 4–6 osob):

400 g starého chleba

1 l vývaru (zeleninový, nebo masový)

200 g hub dle vlastního výběru

sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti z La Formaggeria Gran Moravia

extra panenský olivový olej

máslo

sůl

Postup:

Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru. Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend