Houbové recepty: chlebová polévka s houbami a sýrem

Protože hub jsou teď plné lesy, konečně si můžeme připravovat houbová jídla, podle houbových receptů. Vyzkoušejte i ty méně tradiční, jako je recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem...

Recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem

Recept na chlebovou polévku s houbami a sýrem Asiago stravecchio

Suroviny (pro 4–6 osob):

400 g starého chleba

1 l vývaru (zeleninový, nebo masový)

200 g hub dle vlastního výběru

sýr Asiago stravecchio v množství dle chuti z La Formaggeria Gran Moravia

extra panenský olivový olej

máslo

sůl

Postup:

Nejprve dejte vařit vývar se třemi lžícemi olivového oleje. Jak začne vývar vřít, přidejte starý chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit další asi půl hodinu. Mezitím očistěte houby, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete. Polovinu chlebového vývaru pak nalijte do zapékací mísy, přidejte houby a Asiago nastrouhané na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru. Navrch opět nasypte hoblinky sýru Asiago. Přidejte několik oříšků másla a dejte na chvíli gratinovat do trouby při 200°. Servírujte ozdobené pár kousky hub a trochou sýra.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend