Pražští radní chtějí podpořit bytová družstva


PRAHA (ČIA) - Výhodnější podmínky pro odkup pozemků pod domy bytových družstev dnes schválili radní hlavního města Prahy. Původní červnové usnesení rady počítalo s prodejem pozemků v rozmezí 30 až 50 procent cenové mapy. Dnes radní slevili a pozemky nabízí bytovým družstvům za 15 procent ceny podle cenové mapy platné pro rok 2002 s maximální výší 350 korun za metr čtvereční. Informoval o tom dnes radní Miloš Máša.

S ohledem na současnou finanční situaci Prahy se podle Máši nabídka pohybuje na hranici ekonomické únosnosti města. "Manipulační poplatky za vklad do katastru nemovitostí budou vzhledem k počtu spoluvlastníků poměrně vysoké," uvedl Máša.

Radní oproti předchozímu návrhu nezměnili pouze cenu. Původně měla mít bytová družstva na splacení ceny jeden až tři roky od podpisu kupní smlouvy. Podle nového usnesení mají cenu uhradit nejpozději do 12 měsíců od podpisu. Dnešní návrh radních musí schválit zastupitelstvo. S předsedy politických klubů zastupitelstva je má předjednat radní Miloš Máša (ČSSD) a radní Zdeněk Kovářík (ODS).

-hab-
-ph-


Fotogalerie - Povodeň 2002 - celkový souhrn



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality