Další aerolinky zastavily lety, provozují i linku do Prahy

TNBiz, 24.9.2019

Slovinská společnost Adria Airways se přidala mezi ty, které se v posledních dnech dostaly do problémů a musely zastavit lety. Společnost dočasné zastavení letů, zatím údajně jen na dva dny, oznámila na svých stránkách. Adria Airways létají i do Prahy.

Společnost na svých stránkách napsala, že od pondělních 23:30 přerušila všechny lety. Zrušeny mají být zatím pouze úterní a středeční spoje.

"Adria Airways radí všem pasažérům, aby si zkontrolovali, kdo jejich linku operuje, než se vydají na letiště, a pokud je to Adria Airways, aby kontaktovali svého prodejce letenek," vyzývá společnost pasažéry.

Aerolinie už měly problémy v uplynulých týdnech, kdy jim leasingové společnosti kvůli nezaplaceným poplatkům dokonce zabavily některá letadla.

"Rozhodnutí dočasně zastavit operace je následkem nedostatku finančních prostředků, které společnost potřebuje k dalšímu provozu. Společnost v tuto chvíli hledá řešení ve spolupráci s potencionálními investory. Cílem všech zúčastněných je, aby společnost zase létala a přerušení letů bylo opravdu jen dočasné," píše se v prohlášení na webu Adria Airways.

Slovinský národní dopravce je členem aliance aerolinií Star Alliance. Z letiště Jože Plečnika v Lublani létá do 16 měst včetně Prahy.

Adria Airways jsou další společností, která během posledních týdnů zastavila provoz. V pondělí zkrachovala britská cestovní kancelář Thomas Cook, která provozovala letecké společnosti ve Velké Británii, Skandinávii, Španělsku a také v Německu. Kromě německé společnosti Condor, v níž Thomas Cook vlastnil jen menšinový podíl, všechny dceřiné aerolinie přestaly létat. Předtím zastavily lety i francouzské společnosti Aigle Azur a XL Airways France.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy