Vyrobte si švestkový džem s kakaem a čokoládou

Švestkový džem s kakaem a čokoládou
Co potřebujete:
1 kg švestek, 4 g kakaa, hořká čokoláda dle chuti, kůra z 1 (BIO) citronu, želírovací cukr 4:1 Labeta
Postup:
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Tip
: I
když použijete kyselejší švestky, Želírovací
cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku a chuti.
Želírování s létem nekončí, vhodné ovoce je k dostání celý rok, vyzkoušejte ho třeba s čistě rostlinným Ovocným pektinem bez přidaných aditiv.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Zájem o hypotéky na začátku prázdnin překvapil, banky jich v červenci poskytly za 30 miliard
- Hypotéka s odloženým splácením – výhody, nevýhody a na co si dát pozor
- Praha 2 nabídne dalších patnáct bytů v elektronické aukci
- Jak vybrat tu pravo fasádu pro váš dům? Dnes už nemusíte volit mezi estetikou a praktičností - fasádní technologie přináší vysokou funkčnost i atraktivní design
- AFI Home portfolio: Sedm z deseti nájemníků zůstává. Stabilita a komfort přitahují klienty i v době vysoké mobility
- Rezidence Re.Start Petynka získala stavební povolení. Výstavba odstartuje se začátkem podzimu