Vyrobte si švestkový džem s kakaem a čokoládou

Švestkový džem s kakaem a čokoládou
Co potřebujete:
1 kg švestek, 4 g kakaa, hořká čokoláda dle chuti, kůra z 1 (BIO) citronu, želírovací cukr 4:1 Labeta
Postup:
Švestky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme či rozmixujeme. Přidáme kakao, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nastrouhanou hořkou čokoládu. Čokolády přidáme dle chuti, je však třeba myslet na to, že čím více čokolády přidáme, tím sladší džem bude. Pokud si nejste jistí, uděláte nejlépe, když džem v průběhu vaření ochutnáte a případně ho dosladíte cukrem nebo další čokoládou. Na závěr přisypeme Želírovací cukr 4:1 Labeta a směs důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Tip
: I
když použijete kyselejší švestky, Želírovací
cukr 4:1 Labeta by měl bohatě dostačovat ke skvělému výsledku a chuti.
Želírování s létem nekončí, vhodné ovoce je k dostání celý rok, vyzkoušejte ho třeba s čistě rostlinným Ovocným pektinem bez přidaných aditiv.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Domácí fotovoltaika už umí sledovat cenu na burze a sama rozhodne, kdy koupit a kdy prodat
- Nájemní trh reaguje na bytovou krizi v Česku: rostou ceny, mění se struktura i požadavky nájemců
- ERÚ varuje před praktikami některých dodavatelů, kteří spotřebitelům znemožňují odstoupit od smlouvy
- Chcete doma více přirozeného světla? Prosklené dveře jsou ideálním řešením
- Rychlá pomoc při přívalových deštích: Jak vybrat čerpadlo a chránit svůj dům?
- Domácnosti čeká výrazný zásah do rozpočtů. Kvůli Bruselu zásadně zdraží vytápění i pohonné hmoty