Silničáři ukončí modernizaci na D1, na řidiče čeká o víkendu zatěžkávací zkouška

TNBiz, 21.11.2019

Řidiče na dálnici D1 čeká v příštích třech dnech zatěžkávací zkouška. Před zimou na posledních třech modernizovaných úsecích finišují práce. Omezení při jejich otevírání, ale budou doprovázet velké dopravní komplikace.

V okolí Humpolce, Velkého Meziříčí a Brna ještě stále musejí řidiči na dálnici D1 projíždět omezenými úseky maximálně osmdesáti kilometrovou rychlostí. Už brzy se to však změní. "O tomto víkendu ukončíme veškeré pracovní činnosti na dálnici D1," prozradil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Práce před zimou už finišují i na nechvalně proslulém úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. I ten by měl být po víkendu už průjezdný.

S ukončením prací před zimou ale na řidiče čeká od pátku pořádné peklo. Při zprůjezdnění modernizovaných úseků se bude provoz na dálnici omezovat. Řidiči musejí počítat s kolonami a zdržením. "Likvidace dopravního značení a dopravního omezení vždycky znamená vstoupit do plynulého provozu dálnice. To znamená, že někde dopravu omezíme na jeden jízdní pruh," dodal Rýdl.

Plně průjezdná by dálnice D1 měla být podle plánů nejpozději v pondělí ráno, kromě úseku před Brnem. Tam sice práce skončí také v neděli večer, ale úsek se kvůli přesunování provozu uvolní až ve středu ráno.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky