Patnáct zcela ojedinělých vil Na Meandru v Řeži u Prahy

Jana Brožková, 22.11.2019
Záměr směřuje k energetické soběstačnosti

Na slunečné stráni v Řeži u Prahy začne již brzy výstavba patnácti zcela ojedinělých vil s neopakovatelným výhledem na meandr řeky Vltavy.

Vily vynikají svým neotřelým moderním designem v dokonalém souladu s přírodou. Jsou rozprostřené na náhorní plošině, na jižním svahu 80 m vysoko nad řekou. Pozemek byl pečlivě zvolen s ohledem na orientaci, sluneční svit, prostornost zahrad kolem domů – aby vše odpovídalo optimálním podmínkám pro vytvoření krásného, ekologického bydlení. Cílem developera je postavit krásné chytré domy, které promyšleně využívají sluneční energiivodu, navržené tak, aby bylo dosaženo vysokého životního komfortu bez zbytečného zatěžování okolního prostředí.

Hlavní záměr projektu směřuje k energetické soběstačnosti. Na první pohled vás upoutají zelené stěny i vkusné a efektivní rozmístění fotovoltaických panelů. Prosvětlenost domů umožňují velkoformátová okna orientovaná převážně na jih, západ a východ.


Projekt Na Meandru maximalizuje energetickou účinnost domů, využívá k tomu trojí technologie – sluneční FVE, solární termický systém a tepelné čerpadlo země-voda, přičemž zahrnuje hospodaření s vodouzbytkovým teplem z užitkové vody. Využívá se synergický efekt inovativních technologií, chytrých domácí aplikací a moderního designu. Tak vzniká zdravé, intimní a ekologické prostředí pro život v blízkosti krásné přírody, přitom nedaleko Prahy.

Každá z vil bude vybavena inteligentním řízením, díky němuž budete mít pod kontrolou vytápění, chlazení, větrání, stínění či osvětlení. Ve všech domech bude aktivně využíván fotovoltaický a termický systém a v neposlední řadě i tepelné čerpadlo s vrtem zapuštěným do skalnatého podloží. Vily s vyšším standardem jsou vybaveny energetickým úložištěm.

Každý z domů je unikátní, všechny jsou ale součástí jediného, urbanisticky sladěného areálu. Projekt byl navržen tak, aby poskytl svým obyvatelům potřebné a tolik ceněné soukromí i možnost dobrých sousedských vztahů.

Krásy okolní přírody můžete objevovat pěšky, nebo třeba na kole. 

Nejen přírodu, ale i město budete mít na dosah. Autem se do centra Prahy dostanete do 30 minut (15 minut do Letňan), do půl hodiny vás vlak doveze na Masarykovo nádraží nebo za 18 minut na Nádraží Holešovice.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba