Podzimní cestování za nákupy? Bezkonkurenčně New York

Ynačkové zboží je v USA levnější než v Česku Podzim je v plném proudu a s ním i specifická cestovatelská sezóna. Pokud si říkáte, že vás v podzimních měsících nikdo nedostane z tepla domova, možná byste si neměli být tolik jistí. Jedná se totiž o bezkonkurenčně nejlepší roční období na nákupy v zahraničí. Lákavý není jen dobrý pocit z předčasně nakoupených vánočních dárků, ale i cena letenek do vybraných metropolí. Zelenou má již tradičně New York, kde si přijde na své snad úplně každý.

S příchodem chladnějšího počasí upřednostňují naši zákazníci buď destinace se stále příznivými teplotami, nebo metropole, kde mohou kromě objevování památek i nakoupit za výhodné ceny vánoční dárky. Typickým příkladem je New York,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Do New Yorku by se chtěl alespoň jednou v životě podívat snad každý. Obrázky mostu Brooklyn Bridge zná celý svět, najdeme je v nespočtu kaváren, restaurací i bytů. V New Yorku máte jedinečnou možnost poznat velké množství kultur a ochutnat jídlo ze všech koutů světa. Říká se, že New York je okouzlující po celý rok, na podzim jsou však podmínky pro příjemnou návštěvu nejpříznivější. Především pak pokud se zaměříte i na nákupy. Abyste se však v metropoli neztratili, pořiďte si mapu města a důkladně nastudujte plán metra.

„Pátá“ neboli Fifth Avenue patří mezi nejznámější nákupní ulice na světě. Kromě jednotlivých obchodů, zde najdete i nejdražší nákupní středisko Saks, které bylo otevřeno v roce 1924. Obchody tu nejsou rozdělené dle značek, ale zboží je umístěno v jednotlivých odděleních – dámské, pánské, dětské a mnoho dalších. Pokud nedisponujete neomezenou kreditkou, zavítejte třeba do Macy´s. Obzvlášť na podzim, zde mají zajímavé slevy a akce. Pokud stále nebudete mít dost, navštivte obchodní domy Target nebo Marshalls. Kvalitní značkové zboží je v USA podstatně levnější než v České republice, své blízké tak můžete letos pod stromečkem potěšit mnohem víc.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky