Zvýhodněný úvěr až 200T od KB by měl být k dispozici v říjnu

Václav Horák, 25.9.2002

PRAHA (ČIA) - Zvýhodněný úvěr od Komerční banky (KB) by měli mít možnost získat povodněmi postižení Pražané už v průběhu měsíce října. Pražští radní projednali upřesněnou nabídku na společný produkt KB a města Prahy a na některém z příštích zasedání mají s bankovním ústavem schválit smlouvu. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Paroubek.

Záměrem produktu Komerční banky a města je umožnit povodněmi nejvíce postiženým obyvatelům metropole co nejrychleji zrekonstruovat zničený byt a případně obnovit bytové zařízení. Bezhotovostní úvěr by měla banka poskytovat do maximální výše 200 tisíc korun s dobou splatnosti až osm let. Město Praha by mělo podle záměru za občany plně hradit zvýhodněnou úrokovou sazbu po celou dobu čerpání úvěru.

Produkt bude pro postižené výhodný i tím, že úvěr bude poskytován jako nezajištěný a KB nebude požadovat žádné poplatky za zpracování a vyhodnocení žádosti o úvěr, které se v jiných případech standardně účtují. Tento společný produkt Komerční banky a hlavního města může podle Paroubka vhodně doplňovat obdobný produkt, který byl již schválen mezi Českou spořitelnou (ČS) a Prahou. Úvěr od ČS je neúčelový.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality