Nový bytový areál začíná vyrůstat v Braníku, oživí ho pěší korzo a zelené plochy

Nový areál Braník s množstvím zelených ploch V pražském Braníku vzniká bytový areál, kde bude po dokončení stavby 137 bytů, 15 rodinných řadových domů a několik komerčních jednotek. Stavba projektu, jehož architektem bylo studio Qarta architektura, v těchto dnech začala. Dokončena bude již v příštím roce. Investiční náklady dosahují více než 1,1 miliardy korun.

Areál s množstvím veřejných i soukromých zelených ploch nabídne blokovou pětipodlažní zástavbu dvou bytových domů, jež budou přiléhat k Branickému náměstí a ulicím Ke Krči a Nad Strouhou. V jejich přízemí bude 6 komerčních jednotek, kde jsou navrženy prostory pro obchody a vybrané druhy služeb. Součástí celého komplexu jsou dále 2 čtyřpodlažní viladomy a 15 rodinných řadových domů.

Celé území bude protínat centrální pěší korzo se stromořadím, lavičkami a průhledem na Branický pivovar. Jak provozovny obchodů a služeb, tak pěší korzo, hřiště a zelené plochy jsou určeny nejen místním rezidentům, ale také širší veřejnosti. Oddychové veřejné zóny budou přiléhat ke Kunratickému potoku, jenž pozemek projektu z jihozápadní strany ohraničuje.

Braník je jednou z tradičních pražských čtvrtí s bohatou historií, odkud je navíc blízko do centra města. Nabídka okolního vyžití i samotná skladba bytů našeho projektu vychází vstříc aktivním rodinám s dětmi. Nebudou zde ale chybět ani menší bytové jednotky,“ komentuje developerský záměr Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema.  

V bytových domech a viladomech, jejichž provětrávaná fasáda vychází z kontrastu světlé a tmavé barvy, budou byty ve velikosti od 1+kk do 4+kk. Nejvíce z nich bude tří a dvoupokojových. Nejmenší byt bude mít plochu zhruba 31 m2 a naopak ten největší necelých 120 m2.

Rodinné řadové domy s celkovou plochou okolo 250 m2 se budou vyznačovat zejména rozlehlými zahradami ve velikosti od 200 do 1 100 m2. Svými parametry zaujmou především náročnější klientelu.

Dokončení hrubé stavby projektu se předpokládá v únoru příštího roku.


Zdroj vizualizací: Trigema



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba