Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou

Tradičních velikonočních receptů je bezpočet. Netradičních už tolik není a ty bezlepkové musíme vyloženě hledat. Nabízíme vám inspiraci na přípravu bezlepkové velikonoční sekané.


Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou

Recept na bezlepkovou velikonoční sekanou s cizrnou

Množství na 6 až 8 porcí

Ingredience:

•     250 g směsi na cizrnové placičky Crispins

•       500 mléka

•       olej na pečení placek

•       600 g uzeného boku

•      200 g klobásy

•     7 vajec

•     200 g kukuřičné strouhanky Extrudo

•       120 ml smetany ke šlehání

•       70 g cibule

•       70 g pórku

•       40 g sádla

•       30 g česneku

•       sekané kopřivy, petržel, pažitka

•       sůl, drcený kmín, majoránka

Postup:

Směs na cizrnové placičky intenzivně rozšlehejte v teplém mléce spolu s jedním vejcem. Vše nechte krátce odpočinout a poté z hmoty tvořte na rozehřáté pánvi potřené tukem libovolné placky a ty upečte z obou stran. Po zchladnutí nakrájejte placičky na stejnoměrné kostky.

V pánvi na trošce sádla opečte dozlatova nakrájenou cibulku, pak přidejte drcený kmín, prolisovaný česnek, spařené a posekané kopřivy, které doplňte pokrájenými bylinkami. Výrazně ochucenou klobásu a předem uvařený uzený bok nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve spolu s pórkem. Vše nakonec zalijte smetanou a nechte krátce povařit. Po zchladnutí směsi přimíchejte rozšlehaná vejce, sůl a nakonec vmíchejte připravené cizrnové placky a větší část strouhanky. Vše následně přendejte do předem sádlem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Tuto speciální nádivku – sekanou – pak pečte v troubě při 160 stupních cca 30 – 40 minut. Podávejte se salátem.

 

 

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend