Jarní recepty: brokolicový krém s jogurtem

Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři, chcete se příjemně prohřát, ale nezaplácnout si žaludek, uvařte si polévku. Náš brokolicový krém s jogurtem vám dodá sílu, energii a zároveň pocit lehkosti. Proč zrovna zvolit tuto zeleninu? Obsahuje totiž hodně vlákniny, vitaminu C, hořčíku, draslíku a taky železa. Navíc je uvařená za pár minut. Díky její barvě bude mít polévka jarně zelenkavý odstín, který přímo vybízí k ochutnání.

 Když potřebujete rychlý oběd nebo večeři


Zdroj fotografií a textu: Akademie kvality 

Recept na brokolicový krém s jogurtem

Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *


Ingredience:

1 velká brokolice

1 cibule

250 ml bílého jogurtu

600 ml zeleninového vývaru

2 lžíce másla

100 g oblíbeného tvrdého sýra

hrst čerstvého kopru k podávání

1 den starý rohlík nebo houska na krutony

sůl

čerstvě mletý pepř


Postup:

1. Na másle orestujte ve velkém hrnci pokrájenou cibuli a přidejte vývar.

2. Přiveďte k varu a vložte na růžičky rozdělenou brokolici. Tu vařte ve vývaru jen cca 4 minuty.

3. Plamen stáhněte, přidejte 200 ml jogurtu a nastrouhaný sýr a vše řádně rozmixujte tyčovým mixérem.

4. Pečivo pokrájejte na kostičky a dejte do trouby péct na cca 10 minut na 170 stupňů.

5. Polévku osolte a opepřete podle chuti a podávejte s krutony, čerstvým koprem a zbylým jogurtem.

 

Tip: Věděli jste, že se konzistence jogurtů odvíjí od technologického postupu výroby? Pokud se fermentují přímo v obalu výrobku, jsou husté a pevné. Občas se uvolní i syrovátka. Jestliže jogurty zakysávají až v procesním tanku, mají krémovitější konzistenci.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend