Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Maliny sice dozrávají většinou kolem prázdnin a některé odrůdy sklidíte až na podzim. To ale neznamená, že už teď nemůžete přemýšlet o tom, jak z nich uděláte výborný džem ...
Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Potřebujete:
1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta, 200 ml rumu, 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Postup:
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté vyvařené sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Kolik skutečně stojí provoz bazénu? Elektřina, ohřev i filtrace vás mohou překvapit
- K návrhu Evropské komise ohledně cíle snížení emisí CO2 o 90 % do roku 2040
- Bezpečná dovolená: Jak ochránit svůj domov před nezvanými hosty
- Desatero pro odolné budovy: Jak stavět a renovovat, aby se dům v létě nepřehříval a v zimě neztrácel teplo
- Urychlení větrných a solárních elektráren dostalo zelenou i v Senátu
- Hypoteční sazby mírně klesají již pět měsíců v řadě