Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Maliny sice dozrávají většinou kolem prázdnin a některé odrůdy sklidíte až na podzim. To ale neznamená, že už teď nemůžete přemýšlet o tom, jak z nich uděláte výborný džem ...
Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Potřebujete:
1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta, 200 ml rumu, 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Postup:
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté vyvařené sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Amper Meteo: Spotřeba elektřiny a plynu se ve 3Q držela na loňských číslech, výroba z OZE roste
- Zelenou elektřinu pro metro a úsporu minimálně 152 milionů korun
- Vlastníci bytů mohou převzít kontrolu nad vytápěním svých domovů
- Spotové tarify elektřiny v posledním roce byly výhodnější o 52 % oproti těm fixním
- Co obnáší přechod na propanové vytápění a jaká je počáteční investice?
- Vaše každodenní inspirace: Ceny energií (Káva o čtvrté) (audio)