Spor První plzeňské makléřské s AĆR

Václav Horák, 23.10.2002

PLZEŇ (ČIA) – Mimosoudní vyrovnání upřednostní ministerstvo obrany ve vlastnickém sporu se společností První plzeňská makléřská o bývalá kasárna v Plzni na Slovanech. Při dnešní návštěvě Plzně to uvedl generál Josef Šíba, pověřený prodejem armádního majetku.

Ministerstvo obrany vypsalo výběrové řízení na prodej kasáren v roce 1997, potom od smlouvy s První makléřskou odstoupilo, a ta nyní požaduje od státu náhradu ve výši 50 milionů korun za vložené investice.

Kasárna o rozloze přesahující 30 hektarů chce do svého majetku co nejrychleji bezúplatně získat město Plzeň, aby zde vybudovalo zhruba tisíc nových bytů. Jak již dříve uvedli představitelé města, po deklarovaných investicích za 50 milionů korun nejsou v areálu žádné stopy. Podle náměstka plzeňského primátora Miroslava Kalouse si areál vyžádá mnohamilionové investice, zejména do dekontaminace a infrastruktury.

Armáda ukončila činnost ve slovanských kasárnách v roce 1992, v srpnu letošního roku schválilo plzeňské zastupitelstvo změnu územního plánu, na jejímž základě má být v areálu realizována bytová výstavba.

-ver--ave-


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality