Byty na návsi: komorní projekt v Dolních Měcholupech

Jana Brožková, 15.6.2020
Rychlé spojení do centra Prahy - několik linek Prodej 31 nadstandardních bytů v novém bytovém projektu Byty na návsi v Praze 10 - Dolních Měcholupech zahájila realitní společnost TIDE REALITY. Autorem originálně pojatého projektuje je jedna z nejvýraznějších osobností české architektonické scény posledních třiceti let architekt Jan Línek. Projekt v sobě spojuje prvky tradičně „vesnické“ s prvky moderní městské architektury.

Novostavba dvou bytových domů se nachází v historickém jádru Dolních Měcholup. Architektonický návrh respektuje stávající charakter zástavby, výškovou hladinu i strukturu veřejného prostranství, na kterou přímo navazuje.

Rukopis architekta Línka je patrný už v exteriéru staveb, u nichž zemitá, téměř cihlová barva fasády ladí se světlým dřevem oken a posuvných dřevěných žaluzií. Atypická okna doplňují originalitu celého projektu. Komorní rezidenční projekt je určen především těm zájemcům o nové bydlení, kteří hledají prostředí vesnické idyly, aniž by se přitom vzdali městského komfortu. 

„Projekt Byty na návsi jde proti těm trendům, které se snaží o unifikovanou produkci malometrážních bytů. Jako jeden z mála projektů v Praze nabízí i prostorné rodinné byty 4 + kk, 5 + kk a dokonce 6 + kk s plochou nad 120 m2. Je tedy vhodný i pro větší rodiny, které se rozhodují mezi velkým bytem a rodinným domem,“ uvádí Ing. Pavel Velebil, jednatel realitní kanceláře TIDE REALITY, a dodává: „Na své si přijdou také jednotlivci a páry, které hledají byt do velikosti 3 + kk, a chtějí se vyhnout anonymitě velkých bytových domů.“

Oba domy jsou jen třípodlažní. Mají přízemí s přímým výstupem z bytů na předzahrádky, první patro a obytné podkroví. Přestože jde o nízkopodlažní stavby, jsou všechny byty dostupné výtahem z garáží i přízemí. To u nás nebývá zvykem. Většina bytů má k dispozici balkon nebo terasu, v přízemí pak předzahrádku. Velké byty v horních patrech (4 + kk – 6 + kk) jsou řešeny převážně jako mezonety. Obývací pokoj má netypicky větší světlou výšku, osvětlení zajišťují nejen velká okna, ale i světlíky v lomu střechy. V podzemním podlaží je navrženo 42 parkovacích míst, tedy více, než je počet bytů.

Náročným požadavkům luxusního charakteru bydlení odpovídá i navržený vysoký standard bytů včetně přípravy pro klimatizaci ve všech bytech. V koupelnách a na toaletách si lze vybírat z několika barevných variant velkoformátových obkladů, v obytných místnostech budou použity masivní dřevěné podlahy. S ohledem na detail byly vybrány i nadstandardní 210 centimetrů vysoké bezfalcové interiérové dveře s minimalistickou bílou lakovanou úpravou, vstupní dveře do obývacích pokojů budou celoskleněné.

Rychlé spojení do centra Prahy zajišťuje několik autobusových linek směřujících na konečnou stanice metra trasy A. Obchodní centrum Štěrboholy (Europark, OBI, ASKO nábytek) a Fashion Arena Prague Outlet se nachází několik minut jízdy autem.  Snadno dostupný je místní les, Hostivařská přehrada či Dubečský přírodní park.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba