Známe vítěze v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje
K udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2020 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:
Kategorie: | Výrobek a výrobce: | |
---|---|---|
1. | Masné výrobky tepelně opracované | Zlatý
Bůček
Plzák z Plzně s.r.o. |
2. | Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy | Žihelský
trhák s medvědím česnekem a feferonkou
Jaroslav Procházka |
3. | Sýry včetně tvarohu | Tvaroh tučný
Václav Dub |
4. | Mléčné výrobky ostatní | Jogotvaroh
Meclovská zemědělská, a. s. |
5. | Pekařské výrobky včetně těstovin | Chléb
víkendový
PEKO - Němečková s.r.o. |
6. | Cukrářské výrobky včetně cukrovinek | Klatovský
perník
Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141 |
7. | Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) | Hrobník
15° černý speciál
Robert Beneš |
8. | Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě | Pikantní
okurkový salát
Josef Vanický |
9. | Ostatní | Tolstolobik
uzený, porcovaný
Zpracovna ryb Klatovy a.s. |
„V letošním ročníku to měla porota velmi těžké, což dokládaly i malé rozdíly v bodovém hodnocení. Jsme rádi, že se Regionální potravina Plzeňského kraje uskutečnila a z našeho pohledu i povedla“, říká regionální koordinátor Ivo Šašek.
Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může značku Regionální potravina daného kraje užívat čtyři roky. Po této lhůtě ji musí opět obhajovat.
Komisi, která o udělení ocenění rozhoduje, tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tiskové zprávy
- Analýza: Na centrální vytápění je napojený každý druhý nově postavený byt. Za teplo letos nejvíc zaplatí Pražané – až 1 223 korun za GJ
- Nájemní ceny od začátku roku 2025 prudce vzrostou, v Praze průměr 108 zájemců na byt
- Česká města mohou být podstatně zelenější, zjistila studie konzultační společnosti Sweco
- Novou výstavbu kanceláří v Praze provází komplikace, trhu mohou pomoci rekonstrukce
- Dříve staré chlévy, dnes se rodí nová vesnice v srdci Vinoře
- Inflace se v listopadu nezměnila. Zdražovaly hlavně bydlení a potraviny, vejce až o třetinu