Známe vítěze v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje

Jana Brožková (Bydlet.cz), 11.07.2020
O prestižní značku se zde ucházelo 104 produktů Jedenáctý ročník soutěže o nejlepší Regionální potravinu je v plném proudu. Šestým krajem, kde se vybíraly ty nejlepší produkty, byl Plzeňský kraj. O prestižní značku se zde ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců, porota přitom ocenila 9 z nich. Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže.

K  udělení značky Regionální potravina Plzeňského kraje 2020 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

 

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované Zlatý Bůček

Plzák z Plzně s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou

Jaroslav Procházka

3. Sýry včetně tvarohu Tvaroh tučný

Václav Dub

4. Mléčné výrobky ostatní Jogotvaroh

Meclovská zemědělská, a. s.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Chléb víkendový

PEKO - Němečková s.r.o.

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Klatovský perník

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) Hrobník 15° černý speciál

Robert Beneš

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Pikantní okurkový salát

Josef Vanický

9. Ostatní Tolstolobik uzený, porcovaný

Zpracovna ryb Klatovy a.s.

 

„V letošním ročníku to měla porota velmi těžké, což dokládaly i malé rozdíly v bodovém hodnocení. Jsme rádi, že se Regionální potravina Plzeňského kraje uskutečnila a z našeho pohledu i povedla“, říká regionální koordinátor Ivo Šašek.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Vítěz dostává certifikát a může značku Regionální potravina daného kraje užívat čtyři roky. Po této lhůtě ji musí opět obhajovat.

Komisi, která o udělení ocenění rozhoduje, tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.


Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

Názory na článek  Známe vítěze v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Tiskové zprávy