Jak vlastně léčí minerálka?

Oxid uhličitý se při koupeli vstřebává kůži

Silná mineralizace a vysoká prosycenost volným oxidem uhličitým, který se dokáže dostat doslova až pod kůži,… to patří k přednostem unikátního složení přírodních pramenů, díky kterým pomáhají lázně celé řadě pacientů s jejich onemocněním. Namátkou jde například o nemoci trávicího a oběhového ústrojí, pohybového aparátu nebo dýchacích cest jako například opakované záněty plic a průdušek, alergie či astma.

Jak to funguje?Mezi základní lázeňské procedury s využitím přírodních pramenů patří pitná kúra, inhalace a uhličité koupele,“ uvádí MUDr. Jiří Hnátek, hlavní lékař Lázní Luhačovice, a. s., a dále vysvětluje: „Při koupelích se oxid uhličitý vstřebává kůži, čímž zlepšuje její prokrvení a příznivě působí jak na srdeční a cévní systém, tedy například na snižování krevního tlaku, tak na celý organismus. Při inhalaci zase unikátní složení pramenů účinně napomáhá zvlhčení povrchu sliznic dýchacích cest nebo rozpouštění průduškového hlenu, a tím snadnějšímu odkašlávání.“

A to ještě není vše! Procedury mohou totiž také přispívat k posílení celkové obranyschopnosti. „Cenné chemické složení luhačovických minerální vod mimo jiné působí na sliznice dýchacích cest a trávicího ústrojí protizánětlivě a navíc jeho pozitivní účinky mohou často přetrvávat ještě několik měsíců po ukončení lázeňského pobytu,dodává MUDr. Jiří Hnátek. Takže co teď?  Nechte se obalit léčivými bublinkami!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy