Podzimní recepty: recept na švestkové knedlíky
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na švestkové knedlíky
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut + 2 hodiny na odpočinutí těsta
Náročnost: **
Ingredience:
10–15 ks švestek
1 vejce
1 žloutek
270 g tvarohu
130 g toustového chleba bez kůrek
20 g hladké mouky
30 g másla
25 g cukr krupice
Na obalení
strouhanka
cukr krupice
máslo
Postup:
1. Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh a nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.
2. Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.
3. Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražíme.
4. Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky