Podzimní recepty: recept na švestkové knedlíky

Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedněmi z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toastový chléb. Knedlíky navíc obalujeme ve skořicové strouhance. Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do toho!


Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika



Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na švestkové knedlíky

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 45 minut + 2 hodiny na odpočinutí těsta

Náročnost: **

Ingredience:

10–15 ks švestek

1 vejce

1 žloutek

270 g tvarohu

130 g toustového chleba bez kůrek

20 g hladké mouky

30 g másla

25 g cukr krupice

Na obalení

skořice

strouhanka

cukr krupice

máslo

 

Postup:

1.     Povolené máslo vyšleháme do pěny s cukrem. Poté přidáme vejce, které také pečlivě zašleháme. Poté přidáme tvaroh a nakonec rozmixovaný toastový chléb a necháme 2 hodiny odpočinout.

2.     Mezitím opláchneme švestky a vypeckujeme je.

3.     Připravíme si také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékáme za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidáme cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražíme.

4.     Z odpočinutého těsta děláme placičky a zabalíme do nich suché švestky. Vaříme 7–8 minut a po vyndání hned vložíme do strouhanky a obalíme.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend