Recepty z lokálních surovin: originální špaldoto
Zkoušeli jste někdy uvařit rizoto ze špaldových krup? Pokud ne, máte nyní jedinečnou možnost osvěžit si své kulinářské umění a zařadit surovinou, s níž nejspíše moc často nepracujete. V receptu najdete také další zajímavou ingredienci – pastu v přepuštěném másle z medvědího česneku od firmy dobroTY z Ráje, za nimiž stojí Martina Papežíková. Lákavě zelené dochucovadlo podobné pestu se může pochlubit ziskem značky Regionální potravina v Libereckém kraji. Můžete ho použít také do salátů, těstovin, polévek, na grilované maso… zkrátka kamkoliv.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na špaldoto
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
500 g špaldových krup
2 šalotky
1 sklenička produktu „Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku“ od firmy dobroTY z Ráje – Martina Papežíková
50 g dlouho zrajícího tvrdého sýra
4 vejce
50 g másla
sůl
pepř
ocet
Postup:1.
Na troše másla orestujeme najemno
nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy
a nalijeme 500 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas
promícháme.
2. Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat.
3. Teplé kroupy promícháme s pestem a na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- V prvním pololetí rostla spotřeba elektřiny i plynu, nejvíce u domácností, meziročně vzrostla o 2,6 %, u zemního plynu dosáhl nárůst 13,2 %
- Hypoteční trh se v červenci rozjel?
- Chaos v lednici vede k plýtvání potravinami a nezřídka i jejich horší chuti - Pořádek v lednici šetří peníze i čas
- Komentář: Když přijde krize, Češi se drží cihel. Jsou zajištěním na stáří i bezpečným přístavem
- Zrcadel není nikdy dost
- Uspořte s okny s 20letou zárukou