Stavba roku Libereckého kraje: v neděli 7. března končí prodloužený termín pro přihlášení zajímavých realizací

Jana Brožková, 28.2.2021

Soutěž Karla Hubáčka patří již neodmyslitelně k Libereckému kraji. Stavby, které v  ní během uplynulých let zvítězily, prokazují, že kvalitní architektuře se v regionu daří. V minulém ročníku vyhrála rekonstrukce a dostavba sídla společnosti Lasvit v Novém Boru, o rok dříve to zase byla mateřská škola ve Vratislavicích nad Nisou od architektů Petra Stolína a Aleny Mičekové. Obě tyto stavby navíc získaly i prestižní Českou cenu za architekturu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Přihlašovat realizace je možné do dvou základních kategorií. První je Cena Karla Hubáčka. Sem lze nominovat novostavby, rekonstrukce, bytové stavby a stavby občanské vybavenosti, průmyslové a technologické stavby, památkové objekty i revitalizované brownfieldy. Na základě přijatých přihlášek pak porota vybere další podkategorie, ve kterých bude realizace hodnotit.
 

Druhou kategorií je Cena junior pro studenty a mladé tvůrce do 30 let, kteří se věnují stavebnictví a architektuře. Jejím cílem je podchytit zájem a ocenit talenty mladé, nastupující generace ve stavebnictví v Libereckém kraji. Sem lze přihlásit i nerealizované projekty.

Přihlášené stavby a projekty budou na internetu k vidění od konce března, slavnostní vyhlášení všech oceněných se uskuteční v polovině května roku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba