Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky

Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky
Čas: 2,5 hodiny
• 500 g polohrubé mouky Pernerka
• 20 g droždí
• 60 g cukru
• 1 vanilkový cukr
• 250 ml mléka (vlažného)
• 80 g másla
• 1 vejce
• 1/2 lžičky soli• Citronová kůra z jednoho citronu
• 1 vejce (na potření)• Mandle
• rozinkyPostup:
Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut.
Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, do kterého podle chuti přidáme mandle nebo rozinky. Necháme kynout cca hodinku. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělíme na tři díly a upleteme copánek. Ten poté spojíme a vytvoříme věnec. Přeneseme na plech a necháme ještě cca 10 minut odpočinout.
Potřeme vajíčkem a můžeme posypat mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 40 minut.
Tipy a triky:
● Doprostřed věnce dejte keramickou misku. Díky ní bude otvor uprostřed pravidelný.
● K přípravě použijte českou polohrubou mouku Pernerka, díky její kvalitě těsto krásně nakyne.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- ČEPS řešila velký výpadek elektřiny, dodávky obnovila během několika hodin
- Cena elektřiny při blackoutu propadla extrémně do záporu
- Aktuální informace k příčinám dnešního rozsáhlého výpadku elektřiny
- Blackout v létě ukazuje slabá místa elektrické sítě a nutnost investic
- Slunce na střeše: Fotovoltaika živí už každý třináctý dům a ušetří tisíce korun ročně
- Bateriové úložiště? Investice, která se vyplatí při blackoutu i mikro výpadcích