Nízkoenergetické rodinné domy v pražských Košířích

REKLAMA       Inzerce, 31.3.2021

Nízkoenergetické rodinné domy v pražských Košířích

V poklidné čtvrti Košíře, které dominuje rozlehlý přírodní park Košíře – Motol, pod stolovou horou Vidoulí je realizována výstavba projektu top´rezidence Pomezí. Byty z první etapy jsou aktuálně předávány rezidentům, jež si pro svůj život vybrali lokalitu nabízející blízkost přírody, občanskou vybavenost včetně sportovního zázemí, škol a školek a snadnou dostupnost do centra na Smíchov.

Stavebně odstartovaná druhá etapa projektu, nabízí k prodeji řadové rodinné domy, které vynikají environmentálním přístupem. A to jak vysokými nároky kladenými na samotnou stavbu, tak citlivým zasazením do okolní přírody.

Kvalitní architektura v prémiové lokalitě

Druhá etapa úspěšného projektu top‘ rezidence Pomezí vznikla na základě mezinárodního architektonického workshopu, kterého se zúčastnilo dvanáct soutěžících. Výsledné urbanistické řešení je syntézou těch nejzajímavějších myšlenek – celkový master plán a domy typu F navrhlo londýnské studio Bogle Architects, nemovitosti označené D a E projektoval vídeňský ateliér Baumschlager Eberle Architekten ve spolupráci s českými Pavel Hnilička Architekti.

Designově řešené rodinné domy, které realizuje zkušená společnost KKCG Real Estate Group, leží v přímém sousedství parku Košíře-Motol. Rezidenti top‘ rezidence Pomezí si budou moci každý den dopřát relaxační procházku v uklidňující zeleni nebo si kondičně vyběhnout k rozhledně Cibulka. V budoucnu si užijí také nový volnočasový areál, který na stolové hoře Vidoule připravuje městská část Praha 5. Řadové domy v Praze – Košířích jsou blízko nejen přírodě, ale nabízí rovněž snadnou dostupnost centra Prahy či na Smíchov.

Zelené bydlení jako úsporná alternativa

V rámci projektu top‘ rezidence Pomezí jsou k dispozici řadové domy v rozvržení 4+kk (typ F) nebo 5+kk (typy D a E). Všechny nemovitosti jsou nízkoenergetické, vyprojektované ve vysokém materiálovém a technologickém standardu. Jedna z mnoha výhod nízkoenergetických staveb tkví v minimalizaci nákladů na jejich provoz. Aby nedocházelo ke zbytečným tepelným ztrátám, mají nové domy na Praze 5 prvotřídní izolaci, a to jak obvodových stěn, tak podlah i střech. Samozřejmostí jsou kvalitní dřevěná okna s izolačním trojsklem. Výraznou úsporu představuje také rekuperace vzduchu, tedy řízené větrání se zpětným získáváním tepla i vlhkosti.

Moderní rodinné domy jsou uzpůsobeny na využití obnovitelných zdrojů energie, mají přípravu na fotovoltaické panely. Ve standardu jsou zahrnuty také akumulační nádrže na dešťovou vodu, které umožňují šetrné hospodaření s vodou a její využití k zalévání prostorných zahrad. Jedinečné domy v top‘ rezidenci Pomezí osloví svým ekologickým konceptem všechny příznivce dlouhodobě udržitelného bydlení obklopeného zelení.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba