Zateplení budov svépomocí nebo stavební firmou?

REKLAMA       Inzerce, 6.4.2021

V dnešní době jsou nové výstavby budov zateplovány rovnou při stavbě a domy starší se špatnou izolační schopností již převážně majitelé nechali zateplit nebo o zateplení minimálně uvažují. Zateplení budov se v dnešní době bere jako normální nezbytná věc, kterou nemá smysl odkládat, protože výrazně ušetří náklady na energiích, zvedne celkovou hodnotu budovy, vylepší komfort uživatelů, prodlouží její životnost a přinese ještě mnoho dalších výhod.

Rizika zateplení svépomocí

Pokud uvažujete o zateplení fasády svépomocí a nemáte s tím žádné nebo minimální zkušenosti, nejprve zvažte všechna možná rizika, která mohou při zateplování nastat. Abychom dosáhli požadovaného výsledku, musíme dodržovat přesné postupy. V případě nedodržení všech doporučovaných postupů nedosáhneme takových výsledků úspory energie a může se nám takové zateplení prodražit a návratnost investice se výrazně prodlouží, protože při nekvalitním zateplení mohou vznikat tepelné mosty, ve kterých nám výrazně uniká teplo. Zároveň nebude plnit takovou protihlukovou a protizvukovou funkčnost, kterou od zateplení očekáváme. Pokud jste rozhodnutí tyto rizika postoupit, nechte si alespoň zkontrolovat technický stav celé budovy odborníkem, před samotnou realizací.

Proč zvolit na zateplení stavební firmu?

Stavební firma se zkušenostmi je schopná naplánovat postupy podle technického stavu budovy. Každá budova by se měla brát individuálně podle jejího technického stavu, v případě objevení závad jako jsou praskliny, podmáčená místa a jiné, by se měly řešit před kompletním zateplováním. Pokud tomu tak není, mohou vznikat životu nebezpečné plísně, kterých se následně těžko zbavuje, protože plíseň je živená vlhkostí, která se při uzavření domu fasádou nemá možnost dostat ze stěn, nebo se místa s mechanickým poškozením můžou postupně zhoršovat a mít tak dopad na celkovou statiku budovy. Stavební firma zváží všechny možné postupy, zkontroluje technický stav a následně naplánuje postup zateplení.

 

Výhody zateplení stavební firmou

Pokud je tedy zateplení provedeno kvalitně, podle stanovených postupů, získáme mnoho výhod jako je úspora nákladů na energiích, předcházení vzniku plísní, zlepšení komfortu a zdraví uživatelů budovy, protože zamezí velkým teplotním změnám v místnostech. Dále se výrazně zlepší protihlukové a povětrnostní schopnosti budovy. V neposlední řadě ihned po zateplení zvedneme o nemalou částku hodnotu celé budovy a prodloužíme její životnost. Stavební firma MIRAS - stavitelství a sanace s.r.o. má několikaleté zkušenosti v oboru a ráda vám se zateplením pomůže.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba