Venkovní kuchyně: vaření pod širým nebem má jedinečné kouzlo

Venkovní kuchyně jsou velkým hitem posledních let. Stále víc z nás touží být během krásných teplých dní venku. Události uplynulých měsíců tuto touhu jen umocnily. Jak by měla vypadat Upřednostňujete moderní minimalistické tvary?venkovní kuchyně, aby splnila naše požadavky a očekávání?

Čerstvý vzduch, sluneční paprsky, všeobklopující zeleň… Komu by se nechtělo vytvářet své mimořádné kulinářské kreace v tak příjemném a stimulujícím prostředí. Moderní trendy hovoří jasně – ke zdravému životnímu stylu patří mimo jiné i snaha trávit co nejvíce času venku. Tak proč si nedopřát komfortní vybavení, díky němuž se stanete králi outdoorového vaření!

Odolnost, praktičnost

Venkovní kuchyně by především měla splňovat kritérium odolnosti, protože umístění v exteriéru na ni klade zvýšené nároky. Vhodnými materiály pro kuchyně určené na terasu či do zahradního altánu jsou proto nerezová ocel, dřevo, kámen a sklo. Dlouhou životnost však neurčuje jen materiál, ale také provedení. Vhodně zvolené povrchové úpravy a precizní napojení všech prvků i linií jsou klíčové.

Řešení na míru

Principem, který umožňuje sestavit si venkovní kuchyni snů, je modularita. Jednotlivé díly si můžete pospojovat přesně tak, jak potřebujete. Pracovní plochy, úložné prostory, sporáky, grily, mycí centrum… Zkrátka záleží jen na vás, co pro svůj kuchyňský „koncert“ na čerstvém vzduchu potřebujete. Poskládejte si vše do kompaktního a funkčního celku.

Design

Volba je opět jen na vás. Upřednostňujete spíše moderní minimalistické tvary a materiály, jako je nerez či sklo, nebo naopak tíhnete k rustikálnějšímu ladění? Pak zřejmě sáhnete po dřevu, případně kameni.

Luxusní venkovní kuchyně Röshults od švédských mistrů v sobě spojují nadčasovou eleganci a dokonalý komfort. Potkávají se v nich prvotřídní materiály a moderní technologie s čistým, ale propracovaným designem. Navíc jsou úžasně variabilní a splní každý požadavek díky svému modulárnímu provedení.

Jedinečný koncept venkovní kuchyně od italské kuchyňské špičky Boffi. Design Piera Lissoniho je prostý, ale funkční. Jeho hlavním záměrem bylo, aby měl uživatel při vaření vše po ruce. Nerezová ocel, dřevo a sklo – materiály, které jsou praktické a nádherné zároveň.

NÁŠ TIP

V současnosti je velkým trendem vaření na ohni. Znovu se objevují již zapomenuté kuchařské techniky. Vyzkoušejte tento mimořádný zážitek a jedinečnou chuť jídel připravovaných tím nejtradičnějším způsobem. Nemusíte se zrovna vydávat tábořit, se stylovými ohništi si můžete udělat šéfkuchařský „táborák“ přímo doma na zahradě či terase.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně