Imperial News – ECB na svém červencovém zasedání nepřekvapila, holubičí tón přetrvává

Evropská centrální banka ponechala dnes na svém červencovém zasedání dle očekávání úrokovou sazbu pro refinanční operace beze změny na 0 % a depozitní sazbu na stávajících -0,50 %. Hlava ECB Christine Lagardeová oznámila, že ekonomické zotavování pokračuje, mutace delta je však nadále zdrojem nejistoty.

Banka potvrdila své červnové hodnocení finančních podmínek a inflačního výhledu a nadále očekává, že nákupy aktiv na základě programu PEPP budou během současného kvartálu probíhat podstatně vyšším tempem než v prvních měsících roku. Sazby zůstanou na současné nebo nízké úrovni, dokud ECB neusoudí, že nastal dostatečný pokrok v inflaci, který je konzistentní s její stabilizací na 2% inflačním cíli ve střednědobém horizontu.

Ekonomika eurozóny je podle centrální banky ve třetím kvartálu na cestě k silnému zotavení, přesto by mutace delta mohla podkopat zotavování především ve službách, cestovním ruchu a pohostinství. Návrat na předpandemické úrovně je očekáván v prvním kvartále roku 2022.

Podle Lagardeové je výhled pro inflaci stále pod cílem centrální banky. V kalibraci měnověpolitického výhledu nepanovala v bankovní radě jednomyslnost, rovnováha rizik je ale podle bankéřů celkově vyrovnaná. Očekává se, že inflace začne znovu ustupovat začátkem příštího roku, kdy by se měl vytrácet dopad současných faktorů.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality