Spořitelna sníží úročení hypoték


PRAHA (ČIA) - O 0,2 procentního bodu na 5,2 procenta snížila Česká spořitelna (ČS) úrokovou sazbu u hypotéčních úvěrů poskytovaných v rámci programu Top Bydlení. Zároveň ČS snížila ostatní jednoleté minimální hypotéční úrokové sazby z 5,1 procenta na 4,7 procenta a pětiletá minimální úroková sazba klesla z 5,4 na 4,9 procenta. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí spořitelny Klára Gajdušková.

V rámci programu TOP Bydlení ČS poskytla více než deset tisíc hypotečních úvěrů v celkovém objemu přes deset miliard korun, celkový počet poskytnutých hypotéčních úvěrů dosahuje téměř 20 tisíc, jejich objem činí 33,6 miliardy korun.

ČS vytvořila v prvních třech čtvrtletích loňského roku zisk ve výši 4,9 miliardy korun, její bilanční suma se meziročně zvýšila o deset procent na 523,3 miliardy korun. Majoritním vlastníkem České spořitelny je rakouská společnost Erste Bank der Österreichischen Sparkassen. Spořitelna dosud vydala téměř 2,5 milionu platebních karet, disponuje sítí 681 poboček a provozuje tisíc bankomatů.

-vp-,-kaj-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality