Raiffeisenbank snižuje sazbu u hypoték


PRAHA (ČIA) - Na 4,5 procenta stanovila s platností od 10. února Raiffeisenbank minimální úrokovou sazbu hypotéčních úvěrů s fixací na jeden rok. Banka také snížila o 0,2 procenta na 5,3 procenta základní pětiletou úrokovou sazbu u hypoték. Banka tak reaguje na aktuální vývoj tržních úrokových sazeb. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí banky Čestmír Ondrůšek.

Ke snížení úrokových sazeb u hypoték přistoupila v minulých dnes většina bank. Živnobanka stanovila úroky z hypoték při jednoleté fixaci na 4,1 procenta, při pětileté fixaci činí úroky 5,3 procenta. Česká spořitelna stanovila minimální výši úroků z hypotéčních úvěrů při úrokové sazbě stanovené na jeden rok na 4,7 procenta a při pětileté fixaci 4,9 procenta.

Raiffeisenbank vytvořila v prvních třech čtvrtletích loňského roku zisk ve výši 67 milionů korun. Bilanční suma banky se meziročně zvýšila o 4,9 miliardy na 54,2 miliardy korun. Banka měla na konci třetího čtvrtletí loňského roku na území ČR 43 obchodních míst. Počet jejích klientů vzrostl ve třetím čtvrtletí na více než 87 tisíc ze zhruba 62 tisíc klientů ke stejnému období roku 2001.

Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční skupina RZB Group, vedoucí uskupení na poli komerčního a investičního bankovnictví v celé střední a východní Evropě. RZB Group je členem rakouské bankovní skupiny Raiffeisen.

-vp-,-ph-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality