Mobilní aplikace mají přednost před weby, důvodem je sandboxing

Zhruba o čtvrtinu za poslední dva roky vyrostl zájem firem o programování aplikací pro mobilní telefony a tablety. Důvodem je nejenom změna uživatelského chování, ale i větší bezpečnost mobilních zařízení ve srovnání se stolními počítači.

„Specialisty zabývající se programováním mobilních aplikací v posledních dvou letech klienti poptávají v průměru o víc než čtyřiadvacet procent,“ potvrzuje Michal Hodulík, area sales manager IT společnosti Integra Czech Republic.

Za růstem poptávky je jednak skutečnost, že lidé mobily stále více využívají. Podle údajů portálu StatCounter, který analyzuje využívání webu, Česko brzy otočí poměr mezi zatím převažujícími přístupy z desktopů a mobilními zařízeními.

Firmy se nejenom snaží sledovat trend rostoucího využívání mobilů, ale také si uvědomují jejich větší bezpečnost,“ říká Michal Hodulík. I když se v poslední době zájem hackerů o mobily zvýšil zhruba o třetinu. pořád na ně míří zhruba čtyřikrát méně útoků.

Mezi důvody vyšší bezpečnosti patří například takzvaný sandboxing, který zajišťuje oddělení běžících procesů, skutečnost, že do obchodů s mobilními aplikacemi může novinky instalovat jenom prověřený vývojář, navíc mobilní aplikace používají vícefaktorovou autentizaci.

Částečně všechny faktory většího zájmu o mobilní aplikace posílila i koronavirová pandemie, protože lidé svoje mobily začali více využívat.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika