Podzimní hrníčková polévka, která potěší žaludek a zasytí

Podzimní počasí je už studené a sychravé. Proto potřebujeme něco sytého na zahřátí i do žaludku. Hrnková polévka ze zeleniny, žampionů a ovesných vloček je dobrým tipem na lehkou večeři, teplou svačinu, nebo snídani. Na přípravu je velmi jednoduchá a rychlá.
Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.
Podzimní hrníčková polévka s ovesnými vločkami, žampióny a kořenovou zeleninou
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: *
Suroviny, které budeme potřebovat:
• 1/2 hrnku ovesných vloček
• 1/2 hrnku nakrájených žampionů (použít můžete i hlívu ústřičnou)
• 2 větší mrkve
• plátek celeru
• menší kořenovou petržel
• pórek
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce oleje (sádla)
• sůl (podle zvyklosti)
• 2 lžičky majoránky
• petrželku kudrnku
Postup:
Nakrájíme žampiony na plátky, mrkev a pórek na kolečka, celer a petržel na kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme pórek a žampiony. Lehce osmahneme a přidáme ovesné vločky. Počkáme až dostanou tmavší barvu.
Dobře promácháme a pak zalijeme 3/4 litrem studené vody, přidáme sůl a majoránku a vaříme na středním ohni až zelenina změkne, občas zamícháme. Hrnec s polévkou odstavíme a již nevaříme. Po cca 10 minutách přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou petrželku. Polévku podáváme nejlépe v miskách.
Tip: Hrníčkovou polévku můžeme doplnit uvařeným vejcem, které rozkrojíme napůl a vložíme navrch do misky s polévkou.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Sváteční pivní rohlíky
- Recept na zaručeně křehké linecké cukroví
- Podzimní salát z nakládané řepy, švestky a zauzený Kampotský pepř
- Krásný slunečný den? Je to nejlepší čas, kdy jít se svými blízkými k jezeru a trávit spolu čas v přírodě na čerstvém vzduchu
- Báječná příloha: nakládaná grilovaná zelenina
- Zavařeniny prostě k létu patří: přinášíme recepty na štavnaté ostružinové džemy