Hrníčková polévka z tykve po maďarsku

Receptů na polévku z tykve nebo dýně je mnoho. Tento recept využívá tykev pro vývar, ve kterém se vaří další zelenina a přidávají se jemné nudle. Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná.

Při vaření receptů využijte šikovnou hrníčkovou kalkulačku, která převede gramy na mililitry.

Polévka zahřeje a veříme, že i zachutná

Zdroj: wikipedia.cz

Recept na hrníčkovou polévku z tykve po maďarsku

Suroviny:

1/3 balíčku jemných nudlí

jádra a vnitřek z čerstvé tykve

5 hrnků vody

1 lžíce oleje

2 mrkve

2 menší petržele

1/2 celeru

1/2 kedlubny

1 zelená paprika

1 rajče

1 lžička sladké mleté papriky

mletý černý pepř

sůl

pažitka

Postup:

Vydlabaný vnitřek čerstvé tykve dáme i s jádry vařit do osolené vody a po hodině mírného varu přecedíme. Do vývaru z tykve dáme očištěnou zeleninu vcelku, nadrobno nakrájené oloupané rajče a nakrájenou zelenou papriku. Na rozehřátém oleji zpěníme mletou červenou papriku a mletý černý pepř. Vše přidáme do polévky  a vaříme asi hodinu. Uvařenou zeleninu vyjmeme, nakrájíme na drobné kostky, vrátíme zpět do plévky a přidáme jemné nudle, které jsme již uvařili samostatně. Nakonec dochutíme nadrobno nasekanou pažitku, případně polévkovým kořením.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření