Knižní dárky jsou osvědčené, třeba i první vydání a knihy z dětství

Takové kousky seženete jedině v antikvariátu

Sehnat knihu na Vánoce může být oříšek. Zvlášť chceme-li potěšit blízké knihou, která není běžně k dostání. Řešení nabízí knihy z druhé ruky. Pokud sháníte první vydání nebo kvalitní encyklopedii, to, že je kniha z druhé ruky, vůbec není překážkou. Knižní secondhand Knihobot knihy pečlivě kontroluje a stav si snadno prohlédnete na profesionálně nafocených fotografiích. Navíc se v jeho nabídce čím dál častěji objevují knihy, které lze beze studu označit “jako nová”. A jaké knižní dárky tu můžete pořídit?

První vydání

Milujete malého prince a sháníte jeho první vydání? Čte vaše maminka Čapka a udělalo by ji radost historické vydání Války s mloky? Takové kousky seženete jedině v antikvariátu a připravte se na to, že budete muset sáhnout hlouběji do peněženky. Je možné, že vydání nebude úplně v perfektním stavu, ale to je u knih staršího data běžné. U zachovalejších kousků je třeba počítat s tím, že si připlatíme. Na hodnotě získávají ale i mladší knihy. Ceněné je např. první vydání Harryho Pottera , na jehož obálce má hrdina nikoliv špičatý klobouk, ale cylindr.

Darujte na Vánoce zážitky z dětství

Kdo rád nevzpomíná na to, co mu četl děda s babičkou nebo rodiče před spaním. Ať už je to Pohádka o veselé mašince, Broučci nebo Mikulášovi patálie, každý máme svou oblíbenou knížku z dětství, kterou občas rádi vezmeme znovu do ruky a nostalgicky obracíme list po listu. Při listování omšelými stránkami se ocitáme zase ve svém dětském pokoji, schovaní pod peřinou nebo na chalupě s prarodiči. A co dopřát tento zážitek svým blízkým právě o Vánocích? Právě z druhé ruky můžeme získat tatáž stará vydání, jaká jsme měli jako malí a můžeme si prohlédnout tytéž ilustrace, které jen umocní milé vzpomínky.

Ceněné encyklopedie

Máte doma vášnivého historika nebo studenta? Chybu neuděláte, když sáhnete po encyklopedii a odborných knihách . Tento typ literatury je opravdu často k sehnání pouze v antikvariátech. „Odborná literatura nevychází v tak velkých nákladech a navíc tak nepodléhá trendům.”, přibližuje Kristýna Hladíková, „Ten kdo má tyto publikace v knihovně je málokdy posílá dál, takže odborné knihy o historii či umění jsou opravdu ceněné a jejich nákup vyjde i na několik tisíc.”

Pomozte knihomolovi doplnit sbírku

Máte známého, který si zakládá na sbírce a potřebujete doplnit řadu? Chybí babičce některá z oblíbených harlekýnek? U nás seženete jednotlivé výtisky i kompletní řadu této klasiky červené knihovny. Najdete tu ale i tituly pro milovníky fantasy. Například oblíbenou Zeměplochu od Tarryho Pratchetta. Není třeba připomínat, že pokud je sbírka úplná, má větší hodnotu a majiteli může v budoucnu přinést kromě dobrého pocitu a knihomolského potěšení i vyšší zisk.

Jako nové a za pár korun

Máte omezený rozpočet? V Knihobotu najdete knihy za pár korun ve stavu k nerozeznání od knihy z knihkupectví. „Knížky, které nám lidé posílají jsou čím dál častěji ve skvělém stavu. Proto k nim přidáváme poznámku “jako nová.”, potvrzuje Hladíková. „Pokud ji někomu chcete dát darem, opravdu se za ni nemusíte stydět.” dodává. Oblíbené autory jako Hartla, Třeštíkovou nebo Nesba zde seženete i o polovinu levněji a radost udělají stejnou. Koupí knihy z druhé navíc uděláte dobrý skutek pro životní prostředí. A dobré skutky k Vánocům (společně s knihami) bezpochyby patří.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy