Vydatné lokální recepty: smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou
Na závěr jsme připravili opravdovou lahůdku. Tradiční olomoucké tvarůžky neboli tvargle, které pochází z Velké Bystřice. Zde zrají pod valenými klenbami v kamenných sklepích. Jsou vyráběny řemeslně a s velkým podílem ruční práce. Odměnou za to je výjimečná chuť a jemná konzistence. Připravte si je osmažené v trojobalu, doplněné domácí tatarskou omáčkou a brambory.
Zdroj: akademiekvality.cz, regionalnipotravina.cz
Recept na smažené tvarůžky, opečené mini brambůrky s pažitkou a domácí tatarkou
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: *
Ingredience:
20 ks tvarglí od Tavoretus a. s.
2 vejce
100 g hladké mouky
200 g strouhanky
200 ml oleje
800 g mini brambůrek
100 g másla
20g pažitky
sůl, pepř
Tatarská omáčka
200 g majonézy
70 g cibule
70 g nakládaných okurek
25 g hořčice
sůl, pepř, cukr
Postup:
1.Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu a poté obalíme ještě jednou ve vejcích a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.
2. Brambůrky omyjeme a dáme vařit v celku do změknutí. Poté je opečeme dozlatova na másle a posypeme pažitkou.
3. Cibuli a okurky nakrájíme najemno a přidáme do majonézy. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a cukrem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- OMV Česká republika a Pražská energetika prohlubují spolupráci na rozšíření infrastruktury pro ultrarychlé dobíjení elektromobilů
- Češi před odjezdem na dovolenou uklidí, ale energie neřeší. Zbytečně tak přicházejí o stovky korun
- V Plzni odstartovala stavba bytového projektu Bydlení Šumavská. Šetří náklady i přírodu
- Vodíková konference H2 HEATING – Vodík na cestě k budovám: skeptický stát a odhodlaná odborná sféra
- Povolenky pro domácnosti na burze v červnu dále zdražují, výrazně nad strop EU. Už za půldruhého roku mají zatížit i peněženky Čechů
- Elektrokotel nezatracujte. Kdy má smysl ho doplnit o tepelné čerpadlo?