Vyberte si z povlečení různých druhů a materiálů to pravé!

REKLAMA       Inzerce, 20.12.2021

Taky máte pocit, že by si vaše postel zasloužila nový kabátek? Staré povlečení začíná prosvítat, ztratilo barvy, nebo se vám prostě už nelíbí tolik jako dřív? Nebojte se trochu odvázat a pořídit si nějaké pěkné moderní povlečení, které vás pohladí po těle, zahřeje na duši a potěší i na pohled. Jak vybrat to pravé?

I povlečení ovlivní kvalitu spánku

Bez spánku se naše tělo neobejde, aby ale během něj mohlo, jak se patří, zregenerovat, musí jít o skutečně kvalitní a ničím nerušený spánek. To se lehko řekne, ale hůř proměňuje v realitu. Na kvalitu spánku má vliv celá řada věcí včetně kvalitní matrace, správného větrání v ložnici a taky záleží na povlečení.

Jaké povlečení patří mezi TOP?

Kvalitní povlečení by mělo být nejen pěkné na pohled, ale taky příjemné na dotek a odvádět od těla pot. Nesmí taky nijak dráždit pokožku, elektrizovat vlasy apod. Jak vybrat to pravé?

Tip číslo jedna: Zaměřte se na materiál

Základním kritériem, podle kterého vybrat povlečení, patří volba materiálu. Nabídka je sice široká, ne všechny materiály jsou ale šetrné k pokožce a splní svůj účel. Tak na jaký vsadit?

  • Už dlouhé roky patří mezi TOP materiály bavlna, které věřily už naše babičky. Bavlněné povlečení je totiž prodyšné, savé a příjemné na tělo, navíc snese i vysoké teploty praní a žehlení.
  • Klasické bavlněné povlečení se mačká, je tak třeba ho žehlit. Že vás žehlení nebaví? Vsaďte na krepové povlečení, u kterého je žehlení zakázáno. Krep je také z bavlny, zachoval si všechny její přednosti. Navíc si vás získá zvláštním vzhledem, kdy se v pravidelných pruzích střídá jemná a zvrásněná část.
  • Toužíte po lesklém, ale příjemném povlečení, které dlouho vydrží? Místo klasického saténu zvolte povlečení z bavlněného saténu, které neklouže, neelektrizuje vlasy a při správné péči vám vydrží dlouho krásné.
  • Patříte mezi ty, kterým je v noci zima, jen co se maličko ochladí? Vyzkoušejte flanelové povlečení! I flanel je z bavlněných vláken a je prodyšný a savý. O tom, že je příjemný na dotek se asi ani nemusíme zmiňovat.
  • Příjemné a praktické je i povlečení z mikrovlákna. Rychle schne, v zimě udržuje teplotu, v létě chladí a neposkytne útočiště žádným roztočům. Spát pod ním mohou i alergici a astmatici.
  • • Lehké a vzdušné je i povlečení z mikrokrepu, které extrémně rychle schne a díky své struktuře absorbuje až 5x více vlhkosti než bavlna.

Tip číslo dva: Dobře vyberte velikost

Na velikosti záleží, a to i u povlečení. Vybírejte ji podle rozměrů přikrývky a polštáře. Standardem je 70x90 cm pro polštář a 140x200 cm pro přikrývku, pokud máte doma francouzskou přikrývku, budete potřebovat rozměr 200x200 cm nebo ještě o něco větší.

Tip číslo tři: I na zapínání záleží

Proč řešit zrovna zapínání? Vždyť je to jen detail. Jak pro koho. Knoflíky jsou třeba pro malé děti nebezpečné, zip škrábe a zakládací povlečení nemusí vyhovovat každému. Přeci jen z něho občas peřina uteče, obzvlášť, když máte divoké spaní.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry