Nejlepším realitním projektem roku 2021 je brněnská Rezidence Starý pivovar

Prostorné bydlení i vlastní park

Ocenění za nejlepší český realitní projekt za rok 2021 vyhrála developerská společnost DOMOPLAN. Odborná porota složená z řady realitních odborníků ocenila mj. jako absolutního vítěze loňského roku její brněnský projekt Rezidence Starý pivovar.

Cenu za nejlepší projekt za loňský rok získal na úterním slavnostním udílení cen rodinný rezidenční dům, který DOMOPLAN plánuje vybudovat v brněnské čtvrti Královo Pole. Stavba se bude nacházet na specifickém místě, v blízkosti historického pivovaru, který v minulosti patřil ke kartuziánskému klášteru. Právě odtud pochází název čerstvě vítězného projektu.

„Ocenění si velmi vážíme, máme z něho velkou radost,” říká Tomáš Vavřík, majitel a zakladatel společnosti DOMOPLAN. "Rezidenci Starý pivovar jsme navrhli tak, aby co nejlépe odpovídala potřebám rodinného bydlení. Na klidném místě, stranou hlavních silničních tahů, v jedné z nejžádanějších brněnských lokalit s bohatou občanskou vybaveností v okolí,” popisuje dále Vavřík vítězný projekt.

Prostorné bydlení i vlastní park

Rezidence Starý pivovar, která kromě ceny absolutního vítěze obdržela také cenu odborné poroty za nejlepší projekt v rámci Jihomoravského kraje, nabídne po svém dokončení celkem 47 bytů. Nové zájemce láká na apartmány o dispozicích 2+kk s rozlohou 70 metrů čtverečních až po 4+kk se 130 metry čtverečními.

Vzhledem k oblasti a historickému významu místa byl celý projekt architektonicky koncipován tak, aby rezidenční stavba byla originální, obsahovala moderní prvky, ale zároveň zachovávala charakter daného prostředí. „Neobvyklý tvar umožňuje dostat do interiérů maximální množství přirozeného denního světla při zachování vlastního soukromí. Každá z jednotek má navíc vlastní balkon nebo terasu s výhledem do parku,” uvádí Tomáš Rusín, hlavní architekt celého projektu z ateliéru RAW.

Součástí celého areálu pak kromě podzemních parkovacích garáží nebo dobíjecích stanic na elektromobily pro budoucí majitele bude i velký park o rozloze takřka 2 000 metrů čtverečních, jehož součástí má být dětské hřiště nebo workout zóna na posilování.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba