Prodáváte přebytky z domácí fotovoltaické elektrárny? Hledejte výkupní ceny navázané na ty velkoobchodní

Fotovoltaika je populární

Prodáváte přebytky z domácí fotovoltaické elektrárny? Hledejte výkupní ceny navázané na ty velkoobchodní

Obliba domácích fotovoltaických elektráren v Česku rychle roste, jen loni jich na střechách rodinných domů přibylo téměř 10 000. Rostoucí trend očekáváme i do roku 2022, zájem o pořízení vlastní elektrárny totiž posilují i rychle rostoucí ceny energií i nestabilní situace na energetickém trhu.

Maximalizovat výhodnost tohoto řešení pro domácnosti a posílit tak jejich nezávislost je navíc možné při využívání akumulačních baterií nebo při prodávání přebytků nespotřebované energie zpět do společné sítě. Právě druhá možnost je ideální pro ty, kteří pravidelně vyrábějí více energie, než je jejich domácnost schopna spotřebovat nebo uložit do baterií pro pozdější využití.

Dodavatelů, kteří nabízí výkup přebytečné energie, je v Česku hned několik. Ceny, které nabízejí za výkup elektřiny, se ale různí. Zatímco ceny odebírané elektřiny stoupají, výkupní ceny za přebytečnou energii dodavatelé jen tak nezvedají. Doporučujeme proto zájemcům, aby si jednotlivé nabídky průběžně porovnávali. V době vysokých cen energií se vyplatí najít si dodavatele, jehož výkupní ceny jsou fixovány na ceny na velkoobchodním trhu. Za přebytečnou elektřinu dodanou do sítě dostanete stejně, kolik byste zaplatili za její odběr. V posledním roce se přitom cena elektřiny téměř zdvojnásobila. Právě takové podmínky nabízí svým zákazníkům s fotovoltaickými elektrárnami startup bezDodavatele. Jedná se přitom o maximálně transparentní přístup, který je vhodný pro všechny typy domácích elektráren.

Řešení je vhodné pro všechny, kteří chtějí zrychlit návratnost počáteční investice do domácí elektrárny a doma vyrobenou elektřinu beze zbytku zužitkovat. Prodávat do sítě může s domácí fotovoltaikou téměř každý. Drtivá většina domácích elektráren, které jsou primárně určeny pro napájení rodinného domu, splňují veškeré podmínky pro provoz bez licence či speciálních povolení.

Robert Chmelař, zakladatel energetického startupu bezDodavatele

 

 





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika