Špatně pojištěná nemovitost vás může vyjít draho

Inzerce, 17.5.2022

 

Pokud si přejete kromě nemovitosti ochránit před nebezpečím také své vybavení, ideálně vám poslouží produkt známý jako pojištění domácnosti. Ať už tedy bude na vině živelná pohroma nebo vandalové, váš majetek bude v bezpečí. Abyste však zbytečně nepřepláceli, vyplatí se nabídky pojišťoven porovnat.


Řešení na míru pro každou domácnost

Při řešení pojištění domácnosti neexistuje jediný univerzální produkt, který by vyhovoval všem. Řešení pro jednotlivce žijícího v městském bytě, by bylo zcela nedostačující pro rodinný dům a naopak. Na začátku je proto nutné zvážit, jakou hodnotu má váš majetek, jenž je potřeba před nebezpečím chránit.


Pozor na špatně pojištěnou nemovitost

Pojišťovna vám vždy v případě škody může poskytnout jen částku, která odpovídá hodnotě domácnosti. Vy se však můžete rozhodnout, že svou domácnost pojistíte na nižší částku, než je skutečná hodnota. V tom tkví možné nebezpečí, že v případě škody nebude krytí stačit k tomu, abyste svou domácnost uvedli do původního stavu. Doporučuje se proto pojistit domácnost na maximální hodnotu, ale vybírat z různých nabídek pojišťoven, aby vás pojištění nevyšlo draho.

Pojišťovny se dále při stanovení ceny orientují podle statistik, které určují, jak vysoké riziko živelných pohrom hrozí právě ve vaší lokalitě. Pro každou domácnost je proto třeba hledat co nejvýhodnější řešení. Pokud je to nutné, vyplatí se i změnit pojišťovnu.


Která pojišťovna je nejvýhodnější?

Pojištění domácnosti zahrnuje veškeré movité věci náležící k domácnosti. Jmenovitě jde o základní vybavení, jako jsou koberce, podlahy, světla, poté nábytek, včetně spotřebičů, osobní věci, ale dokonce také o majetek, který je umístěn například ve sklepě, garáži nebo na oploceném pozemku.

Produkty pojišťoven se ale často mění a stejně tak ceníky. Abyste zůstali stále v obraze, bylo by nutné porovnávat nové aktuální nabídky několika pojišťoven, a to co nejčastěji. Tomu se ale můžete vyhnout s pomocí chytrých online nástrojů. Zajímá vás, na kolik vyjde pojištění domácnosti? Cena je vždy individuální a vyplatí se znát všechny nabídky.

 

 

Online kalkulaci pojištění domácnosti můžete využít také v případě, kdy nebudete spokojeni se svou stávající pojistkou nebo si jen budete chtít ověřit, jak obstojí v porovnání s konkurencí.

 

Porovnávejte nabídky ověřených poskytovatelů:


Co ohrožuje vaši domácnost?

Pojišťovny se soustředí především na rizika, která jsou spojena s živelnými pohromami. Kroupy, vichřice, záplava, požár a další mohou ve vašem bydlení zanechat opravdové škody. Pojištění domácnosti ale počítá také s krádeží a vandalismem. Výhodou tohoto produktu je skutečnost, že se vztahuje i na zapůjčené předměty ve vaší domácnosti.

U výše zmíněných druhů poškození se většinou jedná o základní produkt pojištění. Jen někteří poskytovatelé nabízí krytí v případě zatečení vody, povodní, přepětí nebo podpětí výměnu zámků nebo dokonce náhradní ubytování. Při výběru pojištění domácnosti proto kromě ceny majetku také zvažte, zdali se vám v případě pohromy nebudou hodit některé asistenční služby.

 

Zdroj obrázku: Top-Pojištění.cz
Autor: Redakce Top-Pojištění.cz

 

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky