Jak založit záhon? Jak přeměnit trávník v květnatou louku? Depo bude patřit o víkendu 21.5.-22.5. zahradám

Jak založit záhon? Jak přeměnit trávník v květnatou louku? Depo bude patřit o víkendu zahradám

Vizuál akceNadcházející víkend 21. a 22. května bude v DEPO2015 patřit zahradám. Do Plzně zavítají zahradní architekti, renomovaní odborníci i lidé, kterým se zahrada stala celoživotním hobby, aby se podělili o své cenné zkušenosti v rámci tematického víkendu O ZAHRADĚ. Na každý víkendový den je připraveno sedm přednášek uspořádaných do tematických bloků v časech 10–1314–18 hodin. Pokud přednášky neodpoví na všechny návštěvnické otázky, bude každé odpoledne v čase 15:30–18:00 hodin otevřena zahradnická poradna – v sobotu s odbornicí na přírodní zahrady Alenou Gajduškovou, v neděli se zahradníkem Vlastimilem Šindelářem z Teplé.

V sobotu se návštěvníci dozvědí, o čem přemýšlet před založením zahrady, jak proměnit trávník v květnatou louku, jaké jsou hlavní zásady permakultury nebo co to znamená starat se o přírodní zahradu. Neděle bude zaměřená na praktické informace o zeleninové zahradě, zakládání trvalkového záhonu, vhodných rostlinách do truhlíků nebo zužitkování jedlého plevele.

Oba víkendové dny bude navíc v Tržnici DEPO2015 otevřený prostor pro bezplatnou měnírnu – SWAP rostlin, kam je možné přinést rostliny všeho druhu včetně přebytečných sazenic a pokojových rostlin. Možné je domluvit se s organizátory také na prodejním stánku.

Vstupenky jsou v prodeji přes portál GoOut jednotlivě za 70 korun, se slevou je možné zakoupit také dopolední, odpolední nebo celodenní bloky. Poradny jsou k dispozici zdarma se vstupenkou na libovolný program v rámci akce.

Kompletní program včetně rozpisu přednášek je na webu:
www.depo2015.cz

Editace textu: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 19. 5. 2022, Martin Pecuch

 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy