Adventní Olomouc z výšky radniční věže

Zdroj: Olomouc.eu

Adventní Olomouc z výšky

5. prosince 2022 (po)

Kouzlo vánočně vyzdobeného města se spoustou dekorací, světel a stánků spolu s neopakovatelnou adventní atmosférou nabízejí Vánoční trhy v Olomouci. Pořadatelé připravili pro návštěvníky vycházkovou trasu, na které mohou obdivovat jedinečné olomoucké památky a pokochat se pohledem na historické jádro z několika vyhlídek, včetně pětasedmdesátimetrové radniční věže.

„Obzvlášť večerní pohledy na město z netradičních míst mohou překvapit i rodilé Olomoučany,“ je přesvědčen náměstek primátora pro kulturu a cestovní ruch Viktor Tichák.

Na centrum trhů před radnicí je přímo magický výhled z nově vystavěné vyhlídky na Horním náměstí. „A zatímco si budete vychutnávat horký punč či něco k snědku, vaše ratolesti se svezou na historickém dětském kolotoči nebo navštíví zvoničku. Na Horním náměstí se odehrává i doprovodný kulturní program a najdete tam více než stovku stánků s různým sortimentem,“ říká mluvčí trhů Monika Řehulková.

Na vzdálenější olomoucká panoramata je nejlepší pohled z radniční věže. Zájemci na ni mohou vystoupat v rámci adventních prohlídek až do 22. prosince vždy od čtvrtku do neděle. Konkrétní termíny jsou čtvrtek a pátek v 15:00 a 17:00, v sobotu v 11:00, 15:00 a 17:00 a v neděli v 11:00 a 15:00. Místa si mohou návštěvníci rezervovat na webové stránce https://olomouc.reenio.cz/cs/#/terms

Procházku adventní Olomoucí lze zakončit na tržnici, kde mohou návštěvníci zažít pohled na město a krásu vánoční Olomouce z třicetimetrového olomouckého kola.

Další informace a program na webu www.vanocnitrhy.eu

Fotografie:

| Poslední úprava: 5. prosince 2022 (po)



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky