Jak si užít zimní měsíce v teple a pohodlí?

Atmosféra zimního období k lenošení svádí. Venku tma a chlad a na druhou stranu tolik povinností a věcí, které se musí doma i v práci. Přesto má toto období nezpochybnitelně své kouzlo. Dopřejte si doma odpočinkovou atmosféru, pomocí pár jednoduchých tipů. V dnešním článku totiž zjistíte, jak se zahřát u televize, ale i v ložnici a současně doma vytvořit oázu pohody.

Pohodu u knihy či televize vykouzlíte vůní i vhodnými doplňky

Všude čteme o zdražování energií a ceny záloh už se dotkly mnoha domácností. Mnoho z nás tak ve snaze ušetřit odkládá zapnutí topení – a to, přiznejme si – domácí pohodě nijak extra nepomáhá.

Jak si užít pohodový večer i v případě, že domácí teplota dosahuje sotva 20 stupňů? Řešení je jednoduché – nebojte, nebudeme vám doporučovat o svetr navíc.

Místo svetru se k večernímu či víkendovému odpočinku zachumlejte do neskutečně pohodlné mikroplyšové deky s beránkem, která vás zahřeje mnohem lépe, a ještě k tomu se v ní budete cítit jako v objetí.

Doplňte si gauč i o dekorační polštářky a další textilie, které dodají místnosti unikátní styl a současně budete mít při ruce vždy něco, o co se opřít nebo do čeho se zachumlat.

Je libo ještě příjemnější atmosféru?

Pokud chcete atmosféru svého obydlí dotáhnout k dokonalosti, nezapomeňte ani na svíčky a vůně, které dovedou navodit pocit absolutní pohody. Aromaterapie své místo nemá pouze v relaxačních salónech, jejích účinků můžete využít i v pohodlí domova.

Stejně tak i svíčka dodá pokoji nejen atmosféru, ale místnost minimálně pocitově o trošku prohřeje.

Jak se v noci přestat budit chladem?

Po večerním odpočinku a pohodě je čas na spánek. Teplota v ložnici by během celého roku neměla přesahovat 19 stupňů. Právě tato teplota odpovídá potřebám našeho těla a spánek při ní máme nejkvalitnější.

Jenže co když se každou chvilku budíte zimou? V takovém případě se rozhodně o kvalitě spánku příliš mluvit nedá.

Zachumlejte se do povlečení z hřejivého mikroplyše a pokud je vám opravdu velká zima, využijte nabídku thermo přikrývek, které vás důkladně prohřejí.

Zima je dlouhá – zařiďte si domov tak, abyste ji strávili v co největší pohodě.

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry