Pokoje pod širým nebem - Balkonová a zahradní sezona se blíží

Redakce, 9.3.2023
Zdroj: Moebelix

Pokoje pod širým nebem

Balkonová a zahradní sezona se blíží... Je tedy nejvyšší čas zrevidovat stávající mobiliář a případně se poohlédnout po nových kouscích. Samozřejmě nejlépe v Möbelix. Pojďte si s námi projít nejnovější trendy v kategorii venkovního nábytku.

Zahradní nábytek ušel za poslední dvě desetiletí velký kus cesty. K venkovnímu prostoru se stále více přistupuje jako k „rozšířenému interiéru“ a důležitým kritériem je tudíž nejen odolnost, ale i samotný vzhled nábytku. Proto podléhá design stále přísnějším měřítkům a přibývají kategorie nábytku, na něž jsme venku dosud nebyli zvyklí: kromě standardních stolů, židlí a lehátek už můžeme mít venkovní sedačky, relaxační křesla nebo dokonce postele...

Top trendy současnosti

  • Sedací soupravy: Stále výraznější kategorií zahradního nábytku jsou venkovní pohovky a sedací soupravy s konferenčními stolky. Klíčové jsou pro ně kromě kvalitní konstrukce a materiálů především rozmarům počasí odolávající exteriérové textilie. Nejenže odpuzují vodu a špínu, ale navíc se snadno udržují. Na balkoně, kam se pohovka nevejde, se dá relax koutek vybavit stylovým nebo designovým křesílkem s odkládacím stolkem.
  • Polyratan & design: Umělý ratan je stálicí už několik let. Výrobci však přicházejí se stále zdařilejším vzhledem, díky němuž mu začínají přicházet na chuť i jeho dřívější odpůrci. Mezi nesporné výhody polyratanu se počítá odolnost vůči rozmarům počasí a především bezúdržbovost.
  • Židle s výpletem: Židle s moderním výpletem ze syntetické textilie je rozhodně „must have“ letošní sezony. Dodá šmrnc minimalisticky pojatým setům – nejlépe bude vypadat u jednoduchého dřevěného kulatého stolku. Slušet jí to bude
    v zemitých tónech, elegantní černé i pestrých barvách.
  • Závěsná křesla: Na sto způsobů! Hitem jsou kousky v boho stylu s makramé detaily, ale své příznivce si najdou i pohodlná textilní provedení nebo „kokóny“
    s pleteným vzhledem. Stanou se dokonalým místem pro lenošení a relax. Pozvednou každý balkon, terasu i zahradní zákoutí a dodají místu nádech hravosti.
  • Relaxační ostrůvky, které vypadají stylově a v případě potřeby se na nich dá i zdřímnout, by neměly chybět na žádné větší terase či u bazénu.
  •  
 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky