Jádro nebo vodík? V Hradci Králové budou debatovat špičky v oboru energetiky 8. června

7. 6. 2023

Bezpečnost jaderné energie, vodík jako palivo budoucnosti nebo trend energetických společenství. Témata, která hýbou odbornou i laickou veřejností, zazní během konference Energetika 2023 ve čtvrtek 8. června v hradeckém kongresovém hotelu Aldis. Mezi vystupujícími budou známé osobnosti jako jaderná inženýrka Dana Drábová či ekonom Lukáš Kovanda.

Jádro nebo vodík? V Hradci Králové budou debatovat špičky v oboru energetiky

Energetika se za poslední roky stala jedním z nejdůležitějších témat, které společnost ale i jednotlivci řeší. Mám radost, že do Hradce přijdou špičky v oboru, aby řešily například sdílení elektřiny vyrobené solárními panely i budoucnost energetiky jako celku. Konference bude skvělou příležitostí k navázání kontaktů a sdílení zkušeností mezi veřejným i soukromým sektorem," řekl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček, pod jehož záštitou se konference Energetika 2023 koná.

Konference přinese zajímavý program, který se zaměří na aktuální témata v tomto oboru budoucnosti. Akci pořádá Královéhradecký kraj ve spolupráci s Centrem investic, rozvoje a inovací a Krajskou hospodářskou komorou Královéhradeckého kraje pro odborníky z oblasti veřejné i podnikatelské sféry. Jedním z hlavních bodů celodenního programu bude přednáška předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové, která se zaměří na současný vývoj a budoucnost energetiky.

Dana Drábová je odbornicí na jadernou bezpečnost s bohatými zkušenostmi. Její vize a znalosti v oblasti energetiky jsou uznávány a respektovány napříč odbornou i laickou veřejností. V rámci její přednášky mohou posluchači očekávat informace o nejnovějších trendech v energetice i to, jakým směrem se ubírá vývoj v této oblasti.

Jádro nebo vodík? V Hradci Králové budou debatovat špičky v oboru energetiky

Dopad energetického vývoje na ekonomiku bude ústředním tématem přednášky Lukáše Kovandy, hlavního ekonoma Trinity Bank, který v letech 20202022 působil v Národní ekonomické radě vlády.

Lukáš Kovanda je známým odborníkem v oblasti ekonomie a svůj pohled na vztah mezi energetikou a ekonomikou často prezentuje na české mediální scéně. Ve své přednášce se zaměří mimo jiné na to, jaký vliv má změna energetických technologií a zdrojů na ekonomický růst, zaměstnanost a konkurenceschopnost země.

O roli distributora v projektech komunitní energetiky bude mluvit místopředseda představenstva ČEZ Distribuce Radim Černý. Radim Černý je zkušeným odborníkem v oblasti energetiky a specialistou na distribuční systém a jeho fungování. Ve své přednášce se zaměří na klíčovou roli distributora v podpoře a rozvoji komunitní energetiky.

Konference je přístupná pouze registrovaným účastníkům. Více informací najdete na cirihk.cz/konference-energetika-2023.html

Soubory ke stažení



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energie