Pivovar, zámek, muzeum i depo dopravního podniku: Tipy na výlety - již tuto sobotu otevřou zdarma své brány v Pivovaru Svijany nebo v Arcidiecézním muzeu v Olomouci

mmr.cz, 7.9.2023

Již tuto sobotu otevřou zdarma své brány v Pivovaru Svijany nebo v Arcidiecézním muzeu v Olomouci. Jedno mají společné – získaly podporu na modernizaci či renovaci z evropských fondů. Sobotními akcemi plnými zajímavých prohlídek, inspirace i zábavy začíná podzimní série šesti Dnů otevřených dveří na projektech podpořených z fondů EU napříč celou Českou republikou. Registrujte si místo na prohlídky včas na webu www.kdefondyEUpomahaji.cz

„Osobně vnímám jako důležité ukázat veřejnosti, kam proudí investice z prostředků EU. V příštím roce budeme slavit již 20 let od vstupu do EU a za tu dobu bylo v regionech podpořeno více než sto padesát tisíc projektů. A jak lépe se přesvědčit o jejich smyslu, než na vlastní oči?“ pozval na akce vrchní ředitel sekce koordinace evropských fondů, mezinárodních vztahů a cestovního ruchu Stanislav Schneidr.

Tematicky bohaté Dny otevřených dveří potěší malé i velké návštěvníky. Pivovar Svijany, jeden z nejstarších v Čechách, nabídne 9. září komentované prohlídky zaměřené na výrobu místního piva. Zajímáte-li se o umění, architekturu nebo o české dějiny, můžete ve stejný den navštívit také Arcidiecézní muzeum v Olomouci.

Pro milovníky historie však tipy na víkend tímto zdaleka nekončí. Opatský byt, štolové systémy a mnohem více si může veřejnost prohlédnout 16. září v rozsáhlém areálu kláštera Teplá. Podívat se v tomto termínu bude také možné do druhé největší zoologické zahrady v České republice. Zoopark Chomutov se rozprostírá na 112 hektarech a najdete zde 160 druhů zvířat.

Celý podzimní program bude zakončen 7. října v Dopravním podniku města Hradce Králové, který letos slaví 95. výročí založení městské hromadné dopravy. Volné i komentované prohlídky bude možné využít ve stejný den také na zámku Třebíč, který dnes slouží jako muzeum.

Na některé prohlídky v rámci Dnů otevřených dveří je nutné se kvůli omezené kapacitě registrovat předem. Bližší informace o jednotlivých událostech naleznete níže:
Datum Název akce Více informací
9. 9. 2023 Den otevřených dveří v Arcidiecézním muzeu v Olomouci zde
9. 9. 2023 Den otevřených dveří v Pivovaru Svijany zde
16. 9. 2023 Den otevřených dveří v Zooparku Chomutov zde
16. 9. 2023 Den otevřených dveří v klášteře Teplá zde
7. 10. 2023 Den otevřených dveří v Dopravním podniku města Hradce Králové zde
7. 10. 2023 Den otevřených dveří na zámku Třebíč zde
 
Všechny akce, na nichž se můžete dozvědět více o přínosech fondů EU, jsou uvedeny na našich webových stránkách www.kdefondyEUpomahaji.cz v části akce pro veřejnost.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky