Bytový projekt Prosek - bydlení pro mladé



Bytový park Prosek“ – bydlení pro mladé

Nový projekt společnosti Finep & partners přináší zájemcům o byt celou řadu možností, jak při jeho koupi ušetřit značné finanční prostředky

Praha, 6. října 2004Bytový park Prosek nabídne cca 970 bytů. Stavba bude rozdělena do několika etap. V úvodní etapě budou realizovány tři bytové domy (J,K,L) s celkem 312 bytovými jednotkami. Prodej bytů v rámci projektu bude zahájen již na začátku října. Kromě 5 % slevy, kterou poskytuje Finep na koupi všech bytových jednotek v průběhu října a listopadu 2004, jsou v souvislosti s projektem připraveny i další zajímavé nabídky.

 

„Víme, že v současné době řeší většina mladých lidí ve věkové skupině 25 – 35 let financování bydlení prostřednictvím hypotéky. Mají málo vlastních prostředků v hotovosti, a tak se všemožně snažíme jim nezvyšovat cenu různými poplatky a úroky,“ říká ing. Michal Kocián, předseda představenstva společnosti Finep a dodává: „Pokud si klient na bytBytovém parku Prosek vezme hypotéku, nebude mu cena bytu navýšena ani o korunu.“ Hypotéka běžně koupi bytu prodraží až o několi desítek tisíc korun. Klienti někdy zaplatí vyšší kupní cenu, jindy úroky, případně jsou jim naúčtovány vysoké administrativní poplatky - za zřízení hypotečního splátkového kalendáře, zpracování znaleckého posudku, správní poplatek při návrhu na vklad zástavní smlouvy do Katastru nemovitostí a další poplatky za servis při zajišťování hypotečního úvěru u vybrané banky. Všechny tyto platby navíc v případě hypotéky na bytBytovém parku Prosek odpadají.

 

Největší počet bytových jednotek tvoří byty 2+kk s obytnou plochou od 44,7 m2 do 55,2 m2, které jsou velmi vyhledávané právě mladšími klienty. Všechny byty mají balkon nebo velkou terasu. Ceny bytů v areálu Bytový park Prosek se budou pohybovat v rozmezí od 25 000 Kč/m2 do 35 000 Kč/m2 bez DPH.

 

Další dobrou zprávou je cena garážových stání. Průměrná cena za garážové stání v dané lokalitě se u současných developerských projektů pohybuje kolem 200.000,- bez DPH, navíc bývá koupě stání podmínkou při nákupu bytu. Výsledná cena bytu se tak výrazně navýší a pro mladé klient bývá každé navýšení ceny citelným zásahem do rozpočtu. Finep nabízí na Proseku garážové stání jen za 90.000,- + 5 % DPH. „V dnešní době je automobil téměř nezbytnou nutností, která sebou ovšem přináší celou řadu starostí. Vlastní garážové stání za dostupnou cenu vyřeší v Praze tak aktuální problém s parkováním a zabezpečením automobilu,“ komentuje situaci ing. Kocián. Ve dvoupodlažních suterénních garážích je k dispozici celkem 192 garážových stání a venku pak 139 parkovacích míst.

 

Nedocenitelnou výhodou pro mladé lidi je dopravní dostupnost Bytového parku Prosek. Projekt vyroste v bezprostředním sousedství nově budované stanice metra „C“ Prosek I. Nejen mladí jistě ocení také množství zeleně, která projekt obklopí a zázemí, které poskytne prosecké sídliště s celou řadou obchodů, školkou, školou a poliklinikou.K aktivnímu trávení volného času nabízí blízký hotel Duo squash, ricochet, fitness centrum, bazén, saunu a bowling. Velkým lákadlem je nová letní bobová dráha s vyhlášenou restaurací a letní zahrádkou. Jen několik minut vzdálené je obchodní a zábavní centrum v Letňanech s aquaparkem. V shopping parku Tesco si můžete vybrat z několika restaurací a navštívit i multikino. Nedaleko je zimní sportovní hala. 

 

FINEP & partners

Společnost FINEP byla založena v roce 1995. Hlavní snahou zakladatelů bylo přispět k oživení trhu s menšími byty, který v té době stagnoval. Za prvních 8 let své existence prodal FINEP téměř 2000 bytů a zařadil se mezi největší developerské společnosti na českém trhu. Specializuje se na oblast hlavního města Prahy. Jeho prioritou je stavba kvalitního a přitom dostupného bydlení v lokalitách, které skýtají krásný výhled na metropoli a zároveň jsou v těsném sepětí s okolní přírodou.

www.finep.cz

 





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení