Raiffeisenbank snížila výrazně úroky u americké hypotéky

Raiffeisenbank  výrazně snížila úročení americké hypotéky

Raiffeisenbank a.s. výrazně snížila úročení úvěru Univerzál, tedy tzv. americké hypotéky. Banka zároveň upravila i další nastavení produktu a tento typ hypotečních úvěrů se tak stává výrazně dostupnější. Na vybraných pobočkách navíc nyní klienti mohou získat slevy na zpracování žádosti o hypoteční úvěr, při kterých mohou  ušetřit až 30 tisíc korun.

 

S účinností od počátku tohoto týdne Raiffeisenbank a.s. snížila úročení úvěru Univerzál
až o 1,7 procentního bodu. Úrokové sazby jsou nově stanoveny na 6,19 až 7,79 procenta v závislosti na zvolené době fixace oproti dosavadním 7,88 až 8,82 procenta. Zájemci o využití tohoto úvěru tak mohou na měsíčních splátkách ušetřit až několik set korun.

 
Závěrem minulého roku přišla Raiffeisenbank jako jedna z prvních bank s tzv. americkou hypotékou, která kombinuje výhody hypotečního a spotřebitelského úvěru. Stejně jako hypotéka je úvěr zajištěn zástavním právem k nemovitosti, což umožňuje zapůjčení vyšší částky než klasický spotřební úvěr, navíc za nižší úrokovou sazbu. Oproti klasické hypotéce jej lze využít
na pořízení čehokoli.

 

„Po vyhodnocení prvních zkušeností s prodejem úvěru Univerzál a díky změnám legislativy, především zákona o dluhopisech, mohla banka přistoupit k dalšímu zatraktivnění produktu,“ vysvětlil produktový manažer hypoték Raiffeisenbank Jan Bureš. Kromě poklesu úrokových sazeb se rovněž prodlužuje maximální splatnost na 20 let z dosavadních 15 let. Úroková sazba může být fixována na 1 rok a dále 3, 5, 10 nebo 15 let. Úvěr může být poskytnut od 150 tisíc do 1,5 milionu korun, a to až do 70 procent zástavní hodnoty nemovitosti, kterou je úvěr zajištěn.

 

Po splnění podmínek předepsaných pro čerpání úvěru převede banka celou částku úvěru
na klientův běžný účet,  kde s ní může bez omezení disponovat. Úvěr lze navíc kdykoli zcela nebo částečně splatit buď úplně zdarma nebo jen za jednoprocentní poplatek.

 

Raiffeisenbank rovněž pro klienty na říjen připravila dny otevřených dveří na pobočkách po celé České republice. V tyto dny mohou zájemci o hypoteční úvěr kromě porady  s odborníky o nejlepším způsobu financování jejich nemovitosti navíc mimořádně získat výraznou slevu. Pokud v tomto období uzavřou smlouvu o poskytnutí hypotečního úvěru, bude jim hypotéka zařízena s 25 až 100procentní slevou na poplatek za poskytnutí úvěru. Zájemci o úvěr tak při této mimořádné nabídce mohou ušetřit až 30 tisíc korun.

 

Již tuto sobotu mohou zájemci využít dne otevřených dveří na pražských pobočkách v Olbrachtově a Štefánikově ulici a na vybraných pobočkách v Brně. V dalších regionech se akce uskuteční v průběhu měsíce října.

 

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika