Sociální demokraté požadují moratorium na nárůst nájemného

TNBiz, 16.10.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - ČSSD požaduje, aby vláda vydala nařízení, které prohlásí moratorium na nárůst nájemného od 1. ledna 2010 na dobu šesti měsíců. Chceme zamezit anarchii po 1. lednu, kdy nebude zákonem upraven problém změny výše nájemného, prohlásil v pátek ve vysílání ČT předseda strany Jiří Paroubek.

"Pokud vláda nedojde ke shodě a tento návrh neschválí, prosadíme toto moratorium formou zákona v Poslanecké sněmovně," podotkl Paroubek.

Předseda v této souvislosti uvedl, že zvýšení nájemného v letošním roce je posledním jednostranným zvýšením nájmu a půlroční lhůta, kterou strana prosazuje, má poskytnout dostatečnou dobu na přípravu standardního zákona o nájemném. "Chceme prosadit princip nájemného v místě obvyklého," prohlásil Paroubek s tím, že za současný stav razantního růstu nájmu obviňuje tříletou nečinnost Topolánkovy vlády v bytové politice.

"Náš původní návrh o nájemném počítal ve druhé fázi se standardní úpravou zvýšení nebo snížení nájemného dohodou v případě nedohody se soudem a právě soudům je nutno dát algoritmus výpočtu," uvedl šéf sociálních demokratů na závěr.

Denisa Šindlerová, sindlerova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality