Raiffeisenbank zlevňuje hypotéky, půjčku lze získat i zcela bez úročení

Raiffeisenbank připravila v rámci tradičních Hypodní nové slevy pro klienty: offsetovou hypotéku lze nyní získat zcela bezúročnou, ostatní typy hypoték banka zlevňuje o 0,3 procentního bodu.

Raiffeisenbank s účinností od pondělí 11. října snižuje úrokové sazby svých hypotečních úvěrů (s výjimkou variabilní hypotéky a úvěrů s jednoroční a dvouletou fixací úrokové sazby)
o 0,3 procentního bodu. Standardní hypotéku s nejčastěji využívanou tříletou fixací tak lze nově získat už od 3,49 procenta. „Tato nabídka platí pro klienty, kteří mají u banky účet nebo jim končí fixace stávající hypotéky a zároveň mají sjednáno životní pojištění,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Pro ostatní klienty je nejnižší možná sazba 3,79 %.

„Snížení sazeb znamená pro klienty úsporu zhruba 3000 korun ročně za každý poskytnutý milion hypotéky,“ dodal.

Banka zároveň nyní umožňuje neplatit za hypotéku vůbec žádné úroky. U tzv. offsetové hypotéky, která je založena na vzájemném zápočtu výše hypotéky a úspor, nyní klient nemusí platit vůbec žádné úroky, pokud výše úspor na spořicím účtu dosáhne celé výše hypotéky. Dosud banka nabízela  možnost zápočtu úspor jen do 50 % jistiny úvěru.

Nabídka platí jen v rámci pravidelných hypotečních dnů, které trvají od 11. do 15. října. Slevy získá každý klient, který si v tomto týdnu nechá spočítat orientační propočet a úvěrovou smlouvu podepíše do 15. prosince.

Raiffeisenbank v letošním roce zaznamenává nárůst zájmu o hypotéky, v prvním pololetí poskytla
o čtvrtinu více peněz na bydlení než loni. Roste rovněž průměrná výše úvěru. K nárůstu přispělo především několikeré snížení úrokových sazeb a zvýšení dostupnosti. Raiffeisenbank standardně poskytuje úvěry bez poplatku za vyřízení hypotéky, klient má možnost mít zdarma i předčasné splátky.

Tomáš Kofroň

Raiffeisenbank a.s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy