Rekonstrukce Harrachovského paláce skončila po roce

Jana Brožková, 14.9.2016
Rekonstrukce Harrachovského paláce je po roce úspěšně dokončena. Na barokní budově u Jindřišské věže, která nabízí pronájem luxusních kanceláří a obchodních jednotek, se vystavěla moderní přístavba a historické objekty se kompletně zrekonstruovaly. V současné době je Harrachovský palác z 80 procent pronajat, volných už je pouze posledních 390 m² kancelářských prostor a čtyři obchodní jednotky.

Celý Harrachovský palác prošel rekonstrukcí všech historických objektů pod přísným dohledem památkářů. Závěrečná kolaudační prohlídka proběhla na konci července. „V reprezentačních sálech jsme se zaměřili na zachování štukové výzdoby. Při rekonstrukci jsme objevili fresky, ale některé už dost poškozené. Část z nich se povedlo restaurovat do původní podoby,“ popisoval stavbyvedoucí Miroslav Dvořák práce na Harrachovském paláci.

Rekonstrukce Harrachovského paláce

Během realizace moderní přístavby se našlo také několik truhlářských prvků, například u dveří, oken a u obložení stěn v  historických sálech. „Přízemní prostor sloužil dříve jako konírna, restaurovali jsme zde dřevěné žlaby. Některé části se ale zachovat nepodařilo, protože se drolily. Museli jsme proto vyhotovit repliku,“ dodal Dvořák.

O Harrachovský palác byl mezi klienty velký zájem, v současné době je už volných pouze 390 m² kancelářských prostor. „V Praze je nedostatek takto kvalitně rekonstruovaných kanceláří v historických budovách. O Harrachovský palác byl díky tomu mimořádný zájem ještě před samotným dokončením přístavby,“ prohlásil Filip Veselý z realitní a konzultační společnosti OFFICE HUNTERS, která je exkluzivním pronajímatelem Harrachovského paláce. 

„Harrachovský palác je skvělým příkladem, jak má vypadat moderní rekonstrukce v historické budově v centru města. Atraktivitu budovy násobí vlastní parkovací místa, obchodní jednotky nebo ubytování,“ doplnil Veselý.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba