Recept: šneci z listového těsta s konopným semínkem

Jestli máte chuť na lehkou svačinu, neváhejte zkusit jednoduché a na přípravu rychlé šneky z listového těsta! Oceníte i jako rychlou večeři, po celém dni v práci.

Přidaná konopná semínka, recept obohatí nejen chutí, ale především bohatým obsahem lidskému tělu prospěšných látek. Vyznačuje se vysokým obsahem bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů a dalších. Vyznačuje se i ideálním poměrem omega-3 a omega-6 esenciálních mastných kyselin. Ty jsou velmi důležité pro správné fungování organismu, neboť jsou součástí buněčných membrán. Udržují hormonální rovnováhu, brání vysoušení a šupinatění pokožky a také lámání vlasů. Účastní se na celkově dobrém pocitu zdraví a jsou významné v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, autoimunitních chorob a roztroušené sklerózy.


 
Recept 3 porce:

1 listové těsto

3 vrchovaté lžíce rajčatového protlaku
1 malá cibule nakrájená na kostičky
3 stroužky prolisovaného česneku
1 malá cuketa nakrájená na úzké čtyřhrané proužky.
lžička oregana
čerstvé lístky bazalky (není nutné)

1 lžička konopných semínek Carun

Postup:

Rozrolované těsto si dejte před sebe delší stranou a potřeteho protlakem se smíchaným kořením, česnekem a cibulkou. Jeden kraj těsta na délku v šířce 4 cm nepotírejte a ani od něho nezačínejte rolovat. Cuketu rozložte v podélných řádcích na potřené těsto a začněte rolovat. Nepotřený kraj těsta přehněte přes zarolovanou část a prsty utlačte. Nařezejte plátky tlusté 0,5 cm a skládejte na plech 1 cm od sebe. Pečte na 190 stupňů 25-35 minut. Od 15. minuty hlídejte, každá trouba peče jinak, zvlášť pokud budete péct na horkovzduch. Posypejte konopnými semínky Carun.


 


Carun Pharmacy

je výhradně českou společností, nabízející široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, které firma prodává po celé EU. V současné době je firma jediným českým výrobcem, který vyrábí zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR a provozuje síť Konopných lékáren. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“.

Více informací na: www.carun.cz nebo na www.konopnyshop.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření