Na silnicích letos zemřelo již 14 dětí, nejvíce za posledních 10 let

Za sedm měsíců letošního roku zemřelo na českých silnicích 14 dětí. To je o devět víc než loni za stejné období a zároveň nejvíc od roku 2008. Těžce se při nehodách zranilo 92 dětí. Vyplývá to z údajů Centra dopravního výzkumu (CDV).

Od začátku ledna do konce července podle výzkumu vyhaslo na silnicích 287 životů, což je o 19 více než za prvních sedm měsíců loni. CDV uvádí o dvě oběti více, než najdeme v policejních statistikách. Těžce zraněných je letos zatím 1304. 

Rekordní je počet usmrcených dětí. Od začátku roku jich při nehodách zemřelo už 14, což je nejvíce od roku 2008. Více bylo také těžce raněných nezletilých - 92. Vzrostl také počet obětí ve věku nad 65 let, oproti loňsku o 19 na 71.

Z celkového počtu obětí bylo za posledních sedm měsíců 65 chodců, většinu z nich srazily dopravní prostředky v Praze. Roste také počet mrtvých a těžce zraněných při nesprávném předjíždění, nepřiměřené rychlosti a vinou řidičů náklaďáků.

Za celý rok 2017 na českých silnicích zemřelo 502 lidí, těžce se zranilo 2339. Bilance byla nejnižší za posledních devět let.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy